6 Ați făcut vreodată mâncărică exotică de măsline cu pui? Eu mâncam așa ceva când eram acasă la părinți. Nu că făceau ei foarte des,  dar era un preparat ceva…

Mâncărică exotică de măsline cu pui

Mâncărică exotică de măsline cu pui

6

Ați făcut vreodată mâncărică exotică de măsline cu pui? Eu mâncam așa ceva când eram acasă la părinți. Nu că făceau ei foarte des,  dar era un preparat ceva mai interesant. Gustul ușor puternic dat de măsline se împletea de minune cu puiul crocant pe alocuri.

Nimic nu se compară cu o mâncare robustă, dar totuși delicată, așa că vă poftesc să urmărim împreună care sunt ingredientele necesare.

Mâncărică exotică de măsline cu pui

 

  • Trei pulpe de pui
  • 400 – 500 de grame de măsline fără sâmburi. Eu prefer să iau și negre, dar și naturale pentru că nu au gustul acela atât de puternic
  • O ceapă mare
  • Doi căței de usturoi
  • un morcov
  • Două foi de dafin și o crenguță de cimbru
  • O conservă de roșii
  • Ulei vegetal, sare, piper, boia de ardei iute
  • O jumătate de legătură de pătrunjel.

Întâi ne ocupăm de pui. Îl tăiem pe jumătate, în spălăm, îl ștergem și îl condimentăm cu sare și piper, după care îl prăjim pe toate părțile câte două minute până capătă o culoare aurie.

Mâncărică exotică de măsline cu puiCât timp se odihnesc pulpițele noastre, trecem la partea a doua a rețetei. Tăiem mărunt ceapa, morcovul și usturoiul și le călim în puțin ulei vegetal. Asezonăm cu sare, piper și boia și le amestecăm până se înmoaie, după care adăugăm roșiile pe care le-am pasat în prealabil. Dacă nu este suficient lichid, putem turna un pahar cu apă caldă. Acum este momentul să punem foile de dafin și cimbrul. Acoperim cu un capac, iar la primul clocot, adăugăm și măslinele.

De acum, mai mult de 10 -15 minute, nu ar trebui să până să începem să devorăm totul. Trebuie doar să mai adăugăm bucățile de carne și să le lăsăm să mai dea un clocot, două după care să presăm pătrunjelul tocat mărunt.

O variantă de servire este cu pâine făcută pe vatră, orez sau chiar piure, astfel ne putem bucura și de sosul format.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply