6 Când nu știu ce să mai gătesc apelez la pulpele de pui cu legume la cuptor. O rețetă ridicol de simplă și rapidă. În 10 minute se pregătește în…

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

6

Când nu știu ce să mai gătesc apelez la pulpele de pui cu legume la cuptor. O rețetă ridicol de simplă și rapidă. În 10 minute se pregătește în 40 – 50 este gata și în 5 minute e devorată.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Foto: Pixabay

E adevărat că sunt și zile când suntem epuizate și nu mai avem timp de stat prin bucătărie, iar acest gen de rețetă este ideală pentru o cină sănătoasă în familie. Vor fi toți mulțumiți: copii, soț, soacră J

Ca să fie cât mai aspectuoasă în momentul servirii, luăm patru pulpe mari de pui sau câte una pentru fiecare membru al familiei. După ce le spălăm bine și le uscăm cu ajutorul unui prosop de bucătărie le crestăm ușor, apoi le condimentăm cu un mix format dintr-o linguriță plină cu sare, jumătate de piper, jumătate de boia de ardei dulce, câtiva fulgi de chilli, puțin cimbru, un sfert de linguriță cu praf de usturoi și de ghimbir. Masăm bucățile de carne și le lăsăm deoparte cam 30 de minute.

Între timp, curățăm patru morcovi, două – trei sfecle roșii și patru cartofi și îi tăiem în bucăți egale. Ori pe sfert ori – sflecla și cartofii – ori în jumătate – morcovii.

Pentru o culoare frumoasă, aurie, prăjim pulpele de pui, în puțin ulei vegetal, mai întâi pe partea cu pielița pentru 2 minute, apoi încă 2 pe partea cealaltă.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Foto: Wikimedia Commons

Într-o tavă destul de încăpătoare, ideal ar fi cu capac – dacă nu avem, o acoperim cu folie de aluminiu – așezăm carnea și adăugăm un pahar cu vin alb și unul cu apă, două crenguțe de cimbru, două foi de dafin, sare și piper, și o introducem la cuptor pentru 40 – 50 de minute la 180 de grade Celsius.

Legumele le așezăm și pe ele într-o tavă le condimentăm cu sare și piper și le stropim cu puțin ulei de măsline, după care la cuptor cu ele vreo 40 de minute sau până se coc.

Le putem servi cu un mic de salată sau cu un sos de iaurt cu usturoi.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply