6 Propunerea de azi pentru un aperitiv sunt ouăle pe blat de cartofi dulci. Ştim deja că orice masă românească începe întotdeauna cu un aperitiv bine făcut, gustos şi pe…

Ouă pe pat de cartofi dulci

Ouă pe pat de cartofi dulci

6

Propunerea de azi pentru un aperitiv sunt ouăle pe blat de cartofi dulci. Ştim deja că orice masă românească începe întotdeauna cu un aperitiv bine făcut, gustos şi pe placul tuturor. Ce-i drept, mai toate aperitivele pot înlocui cu succes micul dejun pregătit cu drag pentru familie.

Ouă pe pat de cartofi dulci

Foto: Recipe Fiction

Această reţetă conţine aproape toţi nutrienţii necesari pentru a începe o zi în forţă. Pe lângă proteinele pe care le luăm din ouă, cartoful dulce ne oferă vitaminele şi fibrele de care are nevoie organismul nostru, zilnic.

Dacă vrem să pregătim reţeta doar pentru două persoane sunt necesare următoarele: doi cartofi dulci, patru ouă, două cepe roşii, doi căţei de usturoi, condimente: sare, piper, boia de ardei dulce, o jumătate de legătură de pătrunjel, plus o lingură cu unt.

Tocăm ceapa mărunt, cartofii în cubuleţe cu tot cu coajă, iar usturoiul în trei – patru. Într-o tigaie, punem untul la încins şi legumele, pe rând. Mai întâi ceapa pentru că trebuie să prindă acea culoare de caramel, apoi usturoiul şi cartofii. După câteva minute, când încep cartofii să se înmoaie, condimentăm cu sare, piper şi puţină boia de ardei dulce şi amestecăm uşor să nu se sfărâme nimic.

Ouă pe pat de cartofi dulci

Foto: The District Table

După care adăugăm ouăle. De fapt, le spargem ca pentru ouă ochiuri. Mai punem un vârf de cuţit de unt pe ici pe colo şi acoperim tigaia cu un capac până se coagulează albuşul. În funcţie de preferinţa fiecăruia, putem ţine tigaia pe foc între 5 – 8 minute. Cu cât ne place gălbenuşul mai tare, cu atât îl lăsăm să se gătească mai mult.

La final presăram puţină sare, un praf de piper şi pătrunjelul tocat peste ouă şi putem servi ori ca aperitiv, aşa cum am zis ori ca mic dejun alături de o salată de verdeţuri. Ce ne-am putea dori mai mult de la o reţeta care este gata într-o clipă?

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
1 Comment

Leave a Reply