6 O bombă calorică precum sufleul de paste este ca o dorință ascunsă pe care o are fiecare dintre noi. Uneori tânjim după ea și ne gândim în fel și…

O dorință ascunsă, sufleul de paste

O dorință ascunsă, sufleul de paste

6

O bombă calorică precum sufleul de paste este ca o dorință ascunsă pe care o are fiecare dintre noi. Uneori tânjim după ea și ne gândim în fel și chip ce putem face să trișăm un pic. Cred că o dată la câteva săptămâni putem scăpa printre degete o astfel de rețetă.

o dorinta ascuna, sufleul de pasteSinceră să fiu, fiind un preparat care nu conține și proteine, bazându-se în mare parte pe carbohidrați, cred că avem voie să profităm de ea. În limite normale și permise de instructorul de fitness…doar trecem prin bucătărie când este gata 🙂 . Glumesc! Nu cred într-o viață în care să ne conducă restricțiile, ci într-un echilibru care să ne permită să facem și mici pași pe alături. Nu de alta, dar sunt atât de dulci!

Dacă tot pălăvrăgim, măcar să o facem cu folos și să vă dau și ingredientele, zic.

  • 200 grame de paste farfalle
  • 2 ouă
  • 200 grame de cașcaval
  • 100 ml de lapte
  • 100 grame de smântână
  • 50 grame de unt
  • Legume: doi morcovi, 4 cartofi, doi ardei grași roșii
  • Condimente: sare, piper, boia de ardei dulce, rozmarin și busuioc, ambele proaspete

În primul rând, gătim pastele exact cum scrie pe cutie sau pe pungă: punem apă rece într-un vas destul de mare cu un praf de sare și îl lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, moment în care adăugăm pastele și le lăsăm 7-8 minute.

o dorinta ascuna, sufleul de pasteÎntre timp, spălăm legumele și le tăiem felii, apoi le punem la fiert în puțină sare pentru 10 – 15 minute.

Într-o tavă unsă cu unt adăugăm pastele și legumele fierte și scurse.

Într-un bol, batem bine ouăle și le amestecăm cu laptele, smântâna și cașcavalul ras. Condimentăm cu sare, piper și boia și turnăm, uniform, peste paste.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

După ce capătă culoarea aia frumoasă, aurie, ornăm cu rozmarin și busuion proaspete și începem să profităm de bunătatea asta de sufleu.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply