6 Când vrem să slăbim două – trei kilograme într-o săptâmănă, bucătăria sare în ajutorul nostru. Știți momentul acela când avem un eveniment și vrem musai să arătăm bine în rochia nouă…

Să slăbim două – trei kilograme într-o săptămână

Să slăbim două – trei kilograme într-o săptămână

6

Când vrem să slăbim două – trei kilograme într-o săptâmănă, bucătăria sare în ajutorul nostru. Știți momentul acela când avem un eveniment și vrem musai să arătăm bine în rochia nouă achiziționată special pentru el? Ei bine, totul este la îndemână! Avem nevoie de puțină voință, organizare și după câteva zile se vor vedea rezultatele! Dar nu trebuie să trișăm!

să slăbim două - trei kilograme într-o săptâmănă

Foto: pexels.com

Toată lumea afirmă faptul că pătrățelele se țin în bucătărie. Și nu mă refer la cele de ciocolată, ci la acele pătrățele pe care le vedem la băieții sculptați prin sălile de fitness și după care mai salivăm uneori când îi vedem prin vreo reclamă.

Și dacă tot avem la îndemână alimentele trebuincioase, eu zic să ne punem pe treabă! 

Provocarea supremă este să ne inundăm cu apă! Este foarte important să bem multă apă. Pe lângă faptul că organismul conține 70% apă și pe parcursul zilei o eliminăm destul de repede, ea ne ajută să scăpăm mai ușor de toxinele acumulate.

Un alt aliment benefic este carnea slabă precum pieptul de pui, peștele. Proteina ne ajută să ne întărim mușchii! 

De asemenea, o altă proteină de care putem profita este albușul de ou. Omletele cu broccoli, conopidă sau orice altă legumă sunt o idee interesantă de mic – dejun sau chiar prânz.

Nu mă înțelegeți greșit! Gălbenușul are proprietățile lui care ne ajută organismul, dar acum vrem să slăbim câteva kilograme, de aceea nu este indicat. Dar, pentru o viață sănătoasă, este ideal să îl introduceți în alimentația săptămânală. 

să slăbim două - trei kilograme într-o săptâmănă

Foto: pexels.com

Cum spuneam și mai devreme, legumele! Profitați de ele la maximum! Crude sau gătite la aburi sau în cuptor, dar nu prăjite, sunt ideale în intenția noastră de a mai da jos puțin. Trebuie să ne ferim de cartof! Conține amidon și este unul din inamicii regimului.

Fructele sunt și ele importante! Au un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine și, pe lângă asta, mai conțin fibre și apă. Musai să consumăm fructe de pădure, grapefruit, kiwi, mere verzi. Dar, la fel ca la legume, avem restricții și aici: bananele, strugurii.

În această săptămână stăm departe de tot ce înseamnă dulce, patiserie, alcool, amidon.

La fel de importante ca alimentația sunt și exercițiile fizice. Da, stiu, nu avem timp, chef, dar un mers alert, un urcat de scări, o bicicletă sau niște role nu au făcut rău nimănui, ba dimpotrivă!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply