6 Această rețetă, denumită simplu clătite aperitiv este o specialitate muntenească și face furori de fiecare dată când o pregătesc. Poate pentru că nu o fac de prea multe ori?…

Clătite aperitiv, specialitate muntenească

Clătite aperitiv, specialitate muntenească

6

Această rețetă, denumită simplu clătite aperitiv este o specialitate muntenească și face furori de fiecare dată când o pregătesc. Poate pentru că nu o fac de prea multe ori? 😛

Pentru cele care nu știu cum se fac clătitele, deși sincer, nu cred că mai există astfel de gospodine, o să vă descriu pas cu pas cum se prepară.

Clătite aperitiv, specialitate muntenească

Foto: Flickr

Avem nevoie de 500 de ml de lapte, 3 ouă, puțină apă minerală, un vârf de linguriță cu sare, 10 linguri cu făină.

Într-un castron, mixăm făina şi ouăle. Treptat, adăugăm laptele şi vreo trei linguri cu apă minerală, amestecând continuu. Punem praful de sare şi batem cu telul până capătă consistenţa unei smântâni.

Încingem o tigaie de teflon şi ungem cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, turnăm amestecul în tigaie, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform. Coacem fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu, până capătă o culoare frumoasă, aurie.

După ce terminăm de pregătit clătitele le lăsăm deoparte acoperite cu un șervet de bucătărie.

Acum este timpul să ne apucăm de umplutură. Pentru ea avem nevoie de două cutii de ciuperci la conservă sau jumătate de kilogram proaspete, o ceapă măricică, o kumătate de kilogram de spanac și altă jumătate de kilogram de cremă de brănză.

Clătite aperitiv, specialitate muntenească

Foto: DW Fitness Clubs

Tocăm ceapa mărunt și o călim în puțin ulei vegetal. Ciupercile feliate le adăugăm peste ceapă, condimentăm cu sare și piper și le lăsăm la înăbușit cam un sfert de ceas. Dacă folosim ciuperci din conservă le spălăm bine înainte de a le folosi.

Asamblarea este o treabă de copii. Așezăm pe o farfurie întinsă o clătită, o acoperim cu cremă de brănză, apoi cu amestecul de ciuperciși spanac, și tot așa, în straturi, până terminăm toate ingredientele.

De ornat, o putem orna cu avsolut tot ce ne trece prin cap. Câteva feliuțe de roșii sau spanac tocate fâșii subțiri.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply