6 Nimic nu se compară cu un tort de înghețată care, pe deasupra, mai conține și Oreo, o mică și nevinovată obsesie. Aș putea devora unul în doar câteva secunde….

Tort de înghețată și Oreo, mica și nevinovata obsesie (VIDEO)

Tort de înghețată și Oreo, mica și nevinovata obsesie (VIDEO)

6

Nimic nu se compară cu un tort de înghețată care, pe deasupra, mai conține și Oreo, o mică și nevinovată obsesie. Aș putea devora unul în doar câteva secunde. După ce veți vedea clipul de mai jos, mă veți înțelege! Vă previn, dă dependență!

Rețeta este de-a dreptul enervant de simplă. Singurul inconvenient este că trebuie lăsată la frigider destul de mult timp. Dar ne descurcăm noi cumva și cu ghinionul ăsta, nu?

 

Ingredientele pentru acest tort sunt: două pachete cu biscuiți oreo, șapte sandwichuri de înghețată, un strop de lapte, trei feluri de înghețată, o cutie cu smântână pentru frișcă, caramel, opțional, câteva fructe de pădure sau trei – patru sărățele.

Mixăm 15 biscuiți de Oreo, apoi adăugăm o lingură cu lapte și continuăm până capătă consistența nisipului umed.

Într-o tavă cu pereții detașabili și punem, de jur împrejur, o fâșie de hârtie de copt și ungem baza ei cu puțin ulei vegetal. 

Tăiem în sferturi șapte sandwichuri de înghețată și le așezăm pe marginea tăvii, după care turnăm biscuiții și presăm bine până se nivelează.

Luăm câteva feluri de înghețată – putem alege între cea de vanilie, de mentă, de lămâie, de fructe de pădure , ce ne place nouă, și le amestecăm pe rând cât să le putem adăuga, în straturi, peste biscuiți. Acoperim cu smântână lichidă pentru frișcă pe care o mixăm cu un strop de esență de vanilie sau cu semințele de la o păstaie de vanilie.

O introducem în frigider sau congelator pentru cel puțin o oră – două și apoi începem să devorăm tortul nu înainte de a – l orna!

O putem face cu câțiva biscuiți Oreo mărunțiți, un strop de caramel sau, de ce nu, câteva fructe de pădure.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply