6 Doar atât vă spun: Shaorma sănătoasă cu … de toate! Este sâmbătă seara și vrem să stăm cu toții ba la televizor, ba la un joc și zău că…

Shaorma sănătoasă cu … de toate

Shaorma sănătoasă cu … de toate

6

Doar atât vă spun: Shaorma sănătoasă cu … de toate! Este sâmbătă seara și vrem să stăm cu toții ba la televizor, ba la un joc și zău că nu avem chef de stat în bucătărie gătind. Deci, ce putem face în privința asta? Sunt sigură că tuturor ne încântă ideea de shaorma! Dar gândul că este un fast-food ne cam oprește avântul. Să nu uităm că orice variantă are și una sănătoasă! Cam asta vreau să vă propun eu astăzi!

Shaorma sănătoasă cu ... de toate

Foto: pixabay.com

Pentru început, lista de cumpărături! Asta dacă nu avem deja prin frigider și cămară cele trebuincioase. Castraveți, roșii cherry – sunt ceva mai gustoase, varză proaspătă, ceapă roșie, avocado pentru partea fresh a shaormei. Pieptul de pui sau, de ce nu, niște copănele dezosate pentru că sunt suculente și nu atât de fade precum pieptul, dar fiecare alege ce îi place până la urmă, nu?

Eh, acum e acum! Cartofii prăjiți nu sunt deloc pe lista alimentelor sănătoase! Unii ar spune că ei, în general, nu s-ar afla pe o asemenea listă. Dar eu vă propun ca acum să încercați cartofii dulci! Sunt mult mai sănătoși, conțin o gamă variată de vitamine și sunt unele voci care spun că ar preveni și boli precum diabetul, Parkinson.

Cât despre sosuri, imaginația să trăiască! Mie, personal, îmi place sosul tzatziki – rețeta o găsiți aici, cel cu usturoi. Bine, trebuie să recunosc că mie îmi place usturoiul! 😛 Dar să fim serioși, cui nu îi place?

Shaorma sănătoasă cu … de toate

Shaorma sănătoasă cu ... de toate

Foto: pixabay.com

Buun! În primul rând ne ocupăm de carne. O tăiem în fâșii și apoi o condimentăm cum știm noi mai bine: puțină sare, un praf de piper, boia de ardei dulce, cimbru.

Acum, cartofii! Îi tăiem și pe ei pe lung, îi condimentăm cu același amestec și îi stropim cu puțin ulei.

Direcția lor, cuptorul preîncălzit la vreo 180 de grade Celsius! Le punem în vase separate și le lăsăm să-și facă de cap vreo 25 – 30 de minute sau până se rumenesc frumos și începem să salivăm abundent.

Între timp, tăiem legumele fâșiuțe și facem sosurile.

Sosul de usturoi eu îl fac din 4 căței de usturoi pe care îi strivesc și îi amestec vânjos cu puțină sare. Când începe să se lege și să se deschidă la culoare, torn ulei, puțin câte puțin, până creșt în volum, dar nu și-l dublează. Efectiv, asta o să facă! Apoi, îl amestec cu vreo 350 de grame de iaurt grecesc.

Și acum cea mai faină parte, asamblarea! Punem pauză jocului, chemăm piticii în bucătărie și îi dăm bătaie!

Luăm lipiile pe care le încălzim câteva secunde, ungem cu sos, apoi așezăm câte puțin din fiecare ingredient. O înfășurăm și începem să înfulecăm! Cum spuneam, doar e sâmbătă seara și merităm!

Dacă nu vreți să folosiți carne, o puteți înlocui cu niște ciuperci brune sau champignon!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply