6 Orezul integral cu o garnitură de ciuperi cu spanac, poate fi o idee destul de bună pentru un prânz sănătos. Știu că, mai ales dacă suntem la serviciu și…

Orez integral cu o garnitură de ciuperi cu spanac

Orez integral cu o garnitură de ciuperi cu spanac

6

Orezul integral cu o garnitură de ciuperi cu spanac, poate fi o idee destul de bună pentru un prânz sănătos. Știu că, mai ales dacă suntem la serviciu și nu avem pauză de masă, acesta poate fi întotdeauna o mare bătaie de cap, dar dacă ne organizăm puțin, putem rezolva totul, cu o seară înainte. 

Orez integral cu o garnitură de ciuperi cu spanacIngredientele au costat 15 lei, luând în calcul că o cutie de orez integral are 500 de grame. Iar dacă noi, pentru o porție,  nu folosim mai mult de 200 – 250 de grame, costurile scad. Și, ca să nu o mai lungesc mult, haideți să facem un tur al lor. Pentru o porție generoasă avem nevoie de 100 grame de spanac, 500 grame de ciuperci brune, 200 – 250 de grame de orez integral, doi – trei căței de usturoi, sare, piper, turmeric și, opțional, o cească de parmezan ras.

Orezul l-am făcut simplu. L-am spălat bine și l-am pus într-un vas cu o cantitate dublă de apă. L-am asezonat cu sare, piper, turmeric – câte un praf din fiecare – și l-am lăsat pe foc vreo 30 de minute.

Orez integral cu o garnitură de ciuperi cu spanac

Foto: Mother Would Know

Între timp, m-am ocupat de ciuperci și spanac. Ciupercile le-am tăiat felii, și le-am pus în tigaia încinsă. Le- am sotat în puțin ulei vegetal până ce s-a evaporat apa, după care am adăugat spanacul spălat și stors înainte. Le-am condimentat simplu, doar cu sare și pier. Totul a durat vreo 15 minute. Sa nu vă faceți griji în privința cantităților. Atât ciupercile, cât și spanacul conțin destul de multă apă, iar la gătire toată compoziția inițială se reduce la jumătate, dacă nu și mai puțin.

Revenind la orez, după ce am oprit focul, am pus parmezanul și l-am amestecat până s-a încorporat.

Credeți-mă că este un prânz foarte sățios. Dacă nu ar fi atât de înnebuniți după carne, aș îndrăzni să spun că ar fi suficient și pentru un bărbat.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply