6 Când avem posibilitatea de a procura cel puțin 8 alimente care să prevină bolile de inimă, ar fi bine să le căutăm și să începem să le consumăm. Cum…

8 alimente care previn bolile de inimă

8 alimente care previn bolile de inimă

6

Când avem posibilitatea de a procura cel puțin 8 alimente care să prevină bolile de inimă, ar fi bine să le căutăm și să începem să le consumăm. Cum în ultimul timp tot mai mulți se plâng de anumite probleme cardiace, mai mici sau mai mari, parca ne gândim de două ori înainte să consumăm tot felul de alimente nocive, de genul fast-food.

8 alimente care previn bolile de inimă

8 alimente care previn bolile de inimă

Foto: Public Domain Pictures

Unele dintre cele mai bune alimente care ajută la prevenirea bolilor cardiace sunt fructele de pădure. Datorită concentrației mari de antioxidanți pot scădea tensiunea arterială și dilata vasele de sânge pentru o mai bună circulație.

Citricele, pe lângă faptul că sunt cele mai bune prietene ale femeilor datorita acidului folic, scad riscul de a face un accident vascular cereblar cauzat de un cheag de sânge.

Deși mulți cred că roșiile sunt legume, ele sunt, de fapt, fructe. Și, ca mai toate fructele, conțin foarte mulți antioxidanți care ajută la reducerea colesterolului ”rău”, reduce riscului unui atac cardiac. Și pentru că sunt slabe caloric și nu conțin zahăr, sunt ideale pentru scăderea în greutate. Partea mai puțin plăcută este că roșiile sunt destul de acide și trebuie consumate cu moderație.

Să nu uităm și de nuci. Mai țineți minte când efectiv ne îmbuibam cu nuci? Nici bine nu cădeau din copac că noi eram deja negri pe mâini de la coaja lor. Nucile sunt foarte bogate în vitamina E care ajută la scadearea colesterolului ”rău”, dar și în Omega 3, adică grăsimi bune. Să nu uităm nici de migdale, fistic, alune de pădure, nuci de macadamia.

Un aliment care scade riscul bolilor de inimă este vinul roșu. Sunt sigură că mulți bărbați se vor bucura la auzul acestora, dar dacă depășim unul – două pahare pe zi, putem avea efecte adverse și să creștem riscul de a face un accident vascular cerebral.

8 alimente care previn bolile de inimă

Foto: Flickr

Semințele de in și cele de chia sunt foarte bogate în omega 3 și, pe langă ajutorul dat inimii, ajută și digestia, dar și creierul. Doar avem nevoie de o minte sclipitoare, nu?

De curând, au intrat pe piața noastră rodiile. Pe lângă faptul că sunt delicioase și, mai nou, internetul ne arată și cum să le decojim, ajută la o mai bună circulație a sângelui.

Dacă nu ne plac rodiile, putem apela oricând la mere.

Ca o concluzie, nu ezitați să consumați alimente sănătoase, pentru un organism puternic, iar câteva exerciții pe zi, chiar și un mers pe jos nu vor face altceva decât să vă ajute.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply