6 Am auzit de multe ori de tot felul de diete, mai ales cu supe, dar supa de ceapă pare a fi bună pentru așa ceva, chiar dacă este una…

Supa de ceapă, ideală pentru o dietă de 5 zile

Supa de ceapă, ideală pentru o dietă de 5 zile

6

Am auzit de multe ori de tot felul de diete, mai ales cu supe, dar supa de ceapă pare a fi bună pentru așa ceva, chiar dacă este una hipocalorică.

Deși eu nu recomand astfel de diete tocmai pentru că au efect de yoyo și kilogramele se întorc înapoi, ele sunt bune dacă vreți să încăpeți într-o rochie pentruun anumit eveniment. După această dietă ați putea slăbi până la 5 kilograme.

Pentru supa de ceapă avem nevoie de opt cepe mari care, după ce le-am curățat le punem la fiert într-o oală mai mare și se adaugă și jumătate de kilogram de fasole verde.

Pe lângă acestea se mai pun jumătate de kilogram de măsline fără sâmburi dar și ceva stoc de legume pentru gust. Supa se lasă la fiert, la foc mic, circa jumătate de oră până se fierb toate.

Dacă vreți să țineți dieta, nu trebuie să o ține mai mult de 5 zile și nu este indicat nici să faceți prea mult efort în acest timp. După cum spuneam este o rețetă hipocalorică și s-ar putea să aveți parte de efecte secundare precum oboseală sau amețeală.

Cum se ține dieta cu supa de ceapă

În ziua de luni, supa de ceapă se poate consuma în orice cantitate, dar se bea asemeni ceaiului. Marți, supa de ceapă se consumă la fel de mult, numai că, de data aceasta, prânzul trebuie să consiste într-o pară mai mare și o salată. Miercuri este ziua care se apropie de un post negru pentru că în această zi nu puteți decât să beți apă. Joi, puteți să beți supa de ceapă dar să fie rece, iar la brânz puteți să mâncați brânză mai slabă, cât mai slabă. Iar vineri, supa de ceapă se alternează cu ceai. Dacă știți că aveți anumite probleme de sănătate, este indicat să nu țineți astfel de cure sau diete pentru cpă ele vă vor agrava și mai mult starea sănătății.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

Main photo: Serious Eats

6

Leave a Reply