6 Ce  aţi face dacă aţi şti că aveţi la îndemână 8 alimente pentru un creier sănătos? Începutul de an vine întotdeauna cu o mulţime de dorinţe spuse pe nerăsuflate…

8 alimente pentru un creier sănătos

8 alimente pentru un creier sănătos

6

Ce  aţi face dacă aţi şti că aveţi la îndemână 8 alimente pentru un creier sănătos? Începutul de an vine întotdeauna cu o mulţime de dorinţe spuse pe nerăsuflate la pragul dintre ani, una dintre ele fiind o sănătate de fier. Şi dacă tot suntem în secolul XXI şi totul este la discreţie, cred că cel mai indicat ar fi să profităm.

Pentru un creier sănătos, o memorie bună avem nevoie şi de o alegere corectă a alimentaţie.

8 alimente pentru un creier sănătos

8 alimente pentru un creier sănătos

Foto: pexels.com

Chiar dacă nu este tocmai delicioasă având un gust uşor amărui, ciocolata neagră cu o concentraţie de cacao de 70 – 80% , ne ajută să să avem o circulație a sângelui mai bună. Cu toate astea, nu trebuie să o consumăm foarte des. De câteva ori pe săptămână, este mai mult decât suficient.

Un al doilea aliment benefic este uleiul de cocos. Pe lângă faptul că este o adevărată minune pentru păr şi piele, este de un real ajutor şi memoriei conţinând substanţe antiinflamatorii prevenind astfel inflamarea celulelor. Uleiul de cocos îl putem folosi la salate, shake-uri sau smoothie-uri, ca atare pe o bruschetă sau la prăjt.

8 alimente pentru un creier sănătos

Foto: pixabay.com

Un alt ulei sănătos atât pentru corp cât şi pentru creier este uleiul de măsline. Unii specialişti afirmă că uleiul extra virgin ajută la prevenirea Alzheimerului. Pentru a profita de toate beneficiile lui, cel mai bine e să îl folosim la salate şi să nu îl utilizăm la gătit.

Ouăle fiind foarte bogate în proteine sunt un real beneficiu adus întregului organism, nu numai creierului. Se mai spune că ele ajută şi la creşterea hormonului fericirii, aşa că de ce să nu le consumăm?

Unul dintre alimentele cu o concentraţie destul de bună de vitamina K este broccoli. Chiar dacă este destul de fad, îl putem ajuta cu un sos de usturoi.

8 alimente pentru un creier sănătos

Foto: Blueberry Council

Afinele nu mai au nevoie de nicio prezentare. Ştim foarte bine câte beneficii aduc organismului – vitaminele C şi K, ne ajută să ne destresăm – deci dacă avem ocazia trebuie să profităm la maximum de ele. Le putem folosi atât proaspete, cât şi congelate în smoothie-uri, shake-uri, salate.

Vă vine să credeţi că ţelina mai că nu are calorii? Ba mai mult, ajută la prevenirea inflamării celulelor creierului şi este bogată în antioxidanţi. Ce motive avem să nu o consumăm?

Avocado, care de abia a intrat pe piaţa noastră, este de-a dreptul mană cerească adusă organismului. Previne coagularea sângelui şi conţine şi o serie de vitamine care ajută memoria – vitaminele B, C şi K.

Alimentele din jurul nostru sunt adevărate medicamente, aşa că nu ar trebui să ezităm să le consumăm. 

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

Main foto: sursa

6

Leave a Reply