6 Tocănița de gălbiori este printre rețetele mele preferate și asta pentru că după cum știți sunt moartă după combinația de ciuperci cu usturoi. Așa că nu puteam rata ocazia…

Tocănița de gălbiori, rețetă în 30 de minute

Tocănița de gălbiori, rețetă în 30 de minute

6

Tocănița de gălbiori este printre rețetele mele preferate și asta pentru că după cum știți sunt moartă după combinația de ciuperci cu usturoi. Așa că nu puteam rata ocazia să vă scriu rețeta mea de tocăniță de gălbiori.

Și ca să facem de-o porție, două, avem nevoie de 250 g de gălbiori, 2 cepe, 4 căței de usturoi, o lingură de unt, o lungură de ulei, 150 ml de vil alb sec, 2 linguri de smântână, o lingură de muștar, puțin cimbru (după gust), sare, piper și câteva firicele de pătrunjel.

Tocănița de gălbiori, totul la tigaie

Rețeta de tocănița de gălbiori este extrem de ușoară de făcut și asta pentru că nu este nevoie să fii neurochirurg să știi să amesteci toate ingredientele. Astfel că, pentru început,punem la topit untul și-l amestecăm cu ulei. În acestea se pun ceapa tocată dar și usturoiul tăiat feliuțe. Avem focul lăsat la mic, așa că e bine să ține tigaia acolo aproape 4 minute, îndeajuns cât cele doua ingrediente să se călească.

După aceasta se pun și gălbiorii, care se lasă 20 de minute. Se adaugă și vinul, muștarul, smântâna și cimbrul. Toate acestea vor sta la fiert nu mai mult de 10 minute. Este de ajuns cât vinul să își lase amprenta pe toate alimentele.

Acum că toate sunt paroape gata, presărați cu sare și pepr după gust, și dacă vreți să îi mai dați și un ton de proaspăt, atunci puneți și pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

Main photo: honest-food.net

6

Leave a Reply