6 Bulete de cașcaval pare să fie o rețetă de chiftele, cel puțin așa îmi place mie să cred. Numai că în cazul acestor micuțe bile de deliciu cașcavalul își…

Bulete de cașcaval, mini-bombe cu explozie de gust

Bulete de cașcaval, mini-bombe cu explozie de gust

6

Bulete de cașcaval pare să fie o rețetă de chiftele, cel puțin așa îmi place mie să cred. Numai că în cazul acestor micuțe bile de deliciu cașcavalul își face tot banii.

În plus, combinația acestora cu un pic de sos este mult mai bună. Acestea sunt extrem de bune ca aperitiv.

Rețeta de bulete de cașcaval este destul de asemănătoare cu cea a ruladei de cașcaval cu șuncă și asta pentru că au cam aceleași ingrediente numai că diferă puțin doar modul de preparare.

Astfel că, pentru bulete de cașcaval avem nevoie de 2-3 felii de șuncă, 300 g caşcaval ras, 3 albuşuri, 4 linguri făină, 5 linguri pesmet fin, ulei pentru prăjit și piper.

Cum preparăm bulete de cașcaval

bulete de cascaval

Foto: www.quickneasyrecipes.net

Luăm cele 2-3 felii de suncă și le tocăm în bucățele foarte mici, după care albușurile le batem până ajung să fie spumă. Spuma aceasta o luăm și o amestecăm cu făina pe care o turnăm foarte ușor. La amestec se mai pun şunca, caşcavalul ras şi piperul.

Umezim puțin o mână și, cu ea, modelăm buletele, la fel cum facem și cu chiftelele. Acestea se trec prin pesmet și se pun la prăjit în uleiul incins.

Pentru a le prăji cât mai uniform le mai și întoarcem, așa ca la croșetat, una pe față, una pe dos. Și după ce s-au rumenit, se scot pe câteva servețele pentru a mai absorbi din uleiul. Apoi se servesc calde, dar și reci.   

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail: adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
1 Comment

Leave a Reply