6 Cred că cel mai rapid desert este cumble-ul cu fructe de pădure. Se prepară în doar câteva minute și se mănâncă în câteva secunde. Și, dacă stăm să analizăm,…

Crumble cu fructe de pădure

Crumble cu fructe de pădure

6

Cred că cel mai rapid desert este cumble-ul cu fructe de pădure. Se prepară în doar câteva minute și se mănâncă în câteva secunde. Și, dacă stăm să analizăm, este și destul de sănătos. Deci, ce mai așteptăm? Eu zic să îl încercăm!

crumble cu fructe de padure

Foto: LeelaLicious

Mie îmi place să fac așa – zisul aluat din fulgi de ovăz. Este un pic mai sănătos decât cel clasic, din făină.

Pentru crumble avem nevoie de:

  • 250 – 300 grame de fulgi de ovăz
  • 100 -150 grame de unt
  • 100 grame de zahăr brun
  • 500 grame de fructe de pădure (congelate, dacă nu avem altă variantă)

În primul rând, pornim cuptorul la 180 grade Celsius.

V-am zis că este o rețetă mai mult decât simplă, nu? Iată pașii:

crumble de fructe de padure

Foto: www.gimmesomeoven.com

Punem fulgii de ovăz într-un blender și îi mixăm pentru câteva secunde. Mie îmi place să simt și bucățele ceva mai mari. Bine, cât de mari pot fi fulgii de ovăz, nu? Dar textura este foarte importantă la crumble și, ca atare, prefer să nu îi fac pulbere. Apoi îi transfer într-un bol în care adaug untul foarte rece tăiat în cuburi mici, 50 de grame de zahăr brun și, cu ajutorul unei furculițe, amestecăm până ajungem la consistența nisipului.

Într-un vas termorezistent și suficient de înalt adăugăm fructele împreună cu cele 50 de grame de zahăr rămase și un sfert din cantitatea de aluat și le amestecăm în așa fel încât fiecare fruct să fie îmbrăcat. Deasupra, practic, acoperim cu restul de aluat rămas.

crumble cu fructe de padure

Foto: www.food.com

Dacă nu avem un vas înalt, putem să îl așezăm pe cel pe care îl avem pe o tavă peste care am pus o folie de aluminiu, astfel nu murdărim nimic. Ceea ce este exact ce ne dorim 🙂

Introducem tava în cuptor pentru 30 – 40 de minute, până totul capătă o culoare aurie, superbă, iar fructele ”clocotesc”. După ce crumble-ul este gata, îl lăsăm să se răcească pentru 10 minute, apoi îl servim cu înghețată de vanilie.

Ce poate fi mai delicios și mai simplu de atât?

6

Leave a Reply