6 Dacă am început anul cu deserturi, vă prezint o rețetă de-a dreptul simplă și rapidă, dar demențial de gustoasă, prăjitură cu fructe. Doamna Floricica Vida, deja cunoscută pentru rețetele…

Prăjitură cu fructe

Prăjitură cu fructe

6

Dacă am început anul cu deserturi, vă prezint o rețetă de-a dreptul simplă și rapidă, dar demențial de gustoasă, prăjitură cu fructe. Doamna Floricica Vida, deja cunoscută pentru rețetele pe care ni le trimite cu drag, ne-a spus că este și un desert ieftin, deci nu face pagubă în bugetul familiei. Ceea ce, să fim serioase, după toate sărbătorile care numai ce au trecut, este mai mult decât binevenit.

Dar să revenim la rețeta de astăzi!

prajitura cu fructeDupă cum v-am amenințat mai sus, este o rețetă simplă, ca atare avem nevoie de: patru ouă, o cană cu zahăr, două cu făină, o jumătate cu ulei vegetal, o linguriță rasă de praf de copt, un plic de zahăr vanilinat, un pahar mare cu iaurt sau două mici, vreo 200 – 300 de grame de fructe congelate – de această dată am folosit vișinele – și zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru ornat. 

Batem albușurile cu zahărul vanilinat până totul devine o spumă destul de tare și apoi o lăsăm să se odihnească.

Gălbenușurile le mixăm cu zahărul. Când nu mai simțim granulele de zahăr, turnăm puțin câte puțin uleiul și amestecăm continuu. Apoi adăugăm și iaurtul. După ce am omogenizat totul, punem făina împreună cu praful de copt.

prajitura cu fructeEu, de fiecare dată când folosesc făina, dacă nu se specifică în rețetă, o cern. Prinde aer și ajută prăjitura să devină mai pufoasă.

Spuma de albușuri o încorporăm în compoziția de gălbenușuri cu grijă ametecând de jos în sus ca să nu risipim bunătate de aer. 

Luăm o tavă, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția și adăugăm fructele. Putem să le lăsăm întregi sau să le tăiem pe jumătate.

După care, o introducem în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade Celsius pentru 20 – 25 de minute.

La final presărăm zahăr pudră cu aromă de vanilie și, după ce se răcește, o tăiem și o putem servi cu o cească de ceai verde sau negru!

Poftă bună!

P.S. Sunt foarte bucuroasă când primesc feed-back de la voi și îmi transmiteți rețetele voastre și aș vrea să vă invit să aveți încredere, în continuare, să putem ajuta cât mai multe gospodine, începătoare sau nu, cu tot felul de bunătăți, trucuri și tot ce este legat de bunul gust.

Tot ce trebuie să faceți este să ne scrieți pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply