6 O tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocos care să se pregătească singură este visul oricărei mămici. Dacă mai are și cireșe confiate, fructe goji și ciocolată albă deja este…

Tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocos

Tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocos

6

O tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocos care să se pregătească singură este visul oricărei mămici. Dacă mai are și cireșe confiate, fructe goji și ciocolată albă deja este raiul pe pământ. Dar dacă toate ingredientele se pun într-un bol și se amestecă, putem spune că rămânem fără cuvinte.

Tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocosCam așa se întâmplă și cu micul nostru desert care, pe lângă faptul că este parțial sănătos, este și foarte rapid. Și, să nu uităm, că este și delicios!

Ingredientele sunt simple, la îndemână și ieftine. Toată afacerea a costat maximum 40 de lei, inclusiv prețul celor din cămară sau frigider.

 Inspirația mea a fost o rețetă găsită într-o carte. Din păcate, am fost nevoită să o retușez pe ici pe colo pentru că îmi părea neterminată.

Așa că, pe lângă ingredientele deja enumerate – 200 grame de fulgi de nucă de cocos, 200 grame de ciocolată albă, 100 grame de cireșe confiate, 85 grame de zahăr pudră, două ouă, am mai adăugat 50 grame de fructe goji hidratate, două ouă și 100 ml unt topit.

Tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocosDeși rețeta inițială spunea să le punem pe toate într-un bol și să le amestecăm, am preferat să le adaug pe rând.

În primul rând, am pornit cuptorul la 155 – 160 grade Celsius și apoi am hidratat fructele goji în puțină apă caldă cât să le acopere.

Într-un bol destul de măricel am pus fulgii de nucă de cocos, zahărul pudră, ouăle bătute cu spor și untul topit și le-am amestecat până ce totul a devenit o masă omogenă – aproximativ 5 minute. Ciocolata albă tăiată rustic împreună cu cireșele tăiate pe jumătate și fructele goji le-am adăugat peste compoziția nou creată.

Tartă ”deșteaptă” cu nucă de cocosDupă ce am tapetat cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară de 20 x 30, am turnat și nivelat tarta cu o spatulă, apoi am introdus-o în cuptor pentru 15 minute, după care am crescut temperatura la 170 de grade Celsius pentru încă 5 – 7 minute până capătă o culoare auriu – maronie.

Este foarte important ca tarta să fie tăiată după ce se răcește. O idee de servire ar fi alături de o cupă de înghețată de ciocolată sau fructe de pădure.

Poftă bună!

6

Leave a Reply