6 Salata de ciuperci cu usturoi este una dintre cele mai ușoare rețete de care m-am lovit până acum. Și pe cât este de simplă pe atât este de delicioasă,…

Salata de ciuperci cu usturoi, cea mai ușoară rețetă din lume

Salata de ciuperci cu usturoi, cea mai ușoară rețetă din lume

6

Salata de ciuperci cu usturoi este una dintre cele mai ușoare rețete de care m-am lovit până acum. Și pe cât este de simplă pe atât este de delicioasă, adică vine cu un pachet de arome foarte mare și este și extrem de sățioasă chiar dacă are doar rolul de aperitiv.

Sincer, văd aceasta rețetă de fiecare dată când merg la Mega Image pentru a cumpăra masa de prânz și sunt zile în care chiar o și încerc, chiar dacă mai apoi omor tot biroul cu mirosul de usturoi, dar merită.

Pentru ea nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente pe care le puteți cumpăra din orice supermarket, mai ales că nu este nevoie ca acestea să fie proaspete.

salata de ciuperci cu usturoi

Ingrediente salata de ciuperci cu usturoi

2 conserve de ciuperci (dacă vreți să faceți mai multă)

O legătură de mărar

3-4 cătei de usturoi (din China că-s mai mari)

Câteva linguri de maioneză (eu prefer 4-5 linguri de maioneză Hellmans)

O rețetă pentru începători

Asta este o rețetă tocmai bună pentru cei care vor să se inițieze într-ale gătitului, pentru că este imposibil să o greșești, chiar și dacă ai două mâini stângi pe care ți le bagi în ochi când gătești. În primul rând, dacă mai era nevoie să spun, scurgem foarte bine ciupercile și le tocăm mărunt, dacă nu ați optat pentru conserve cu ciuperci deja tocate.

salata de ciuperci cu usturoi

Acum că le-ați tocat, le mai scurgeți o dată.  Ciupercile sunt foarte fibroase și rețin și multă apă, așa că mai puneți puțină presiune pe ele. Acum că au cât mai puțină apă, adăugăm și mărarul proaspăt, pe care l-am tocat mărunt, urmat de maioneză. La final punem și usturoiul pisat și amestecăm. Ideal ar fi să aveți pregătite și câteva felii de pâine pe care să întindeți salata asta.

Eu una prefer pâinea prăjită puțin, adică cea care are o scoarță nici tare dar nici moale, dar dacă nu, așa zisul pesmet sau feliile de pâine uscată pe care le puteți cumpăra la pungi mari din supermarket. Crănțănitul ala de pâine parcă o face mai delicioasă.

Aaa, să nu uit, salata de ciuperci cu usturoi trebuie să stea și la frigider pentru că se servește rece. Păstrează gustul mai bine și nici nu este atât de grețoasă.

Să avem poftă!

P.S. Dacă vreți să o faceți mai consistentă adăugați fâșii de sunculiță

6

Leave a Reply