6 Rețeta de ruladă cu șuncă și cașcaval este una din acele mâncăruri pe care le-am descoperit într-unul din concediile petrecută în afară și de care m-am îndrăgostit iremediabil. Din…

Ruladă cu șuncă și cașcaval

Ruladă cu șuncă și cașcaval

6

Rețeta de ruladă cu șuncă și cașcaval este una din acele mâncăruri pe care le-am descoperit într-unul din concediile petrecută în afară și de care m-am îndrăgostit iremediabil. Din păcate, nu am reușit să o reproduc așa cum am găsit-o într-un local vienez.  

Dar pentru că a devenit o plăcere să gătesc așa ceva, am zis să împărtășesc și cu voi una dintre rețetele pe care le-am găsit.   

Ingrediente ruladă cu șuncă și cașcaval

Ideal ar fi să aveți porții cât să mâncați preparatul cald pentru că dacă se răcește își pierde din gust. Așa că această rețetă are nevoie de:

250g de făină

80g de cașcaval

100g unt

1 galbenuș

Sare (după gust)

300g șuncă

un ou

piper

ruladă de șuncă cu cașcaval

Pentru început, amestecăm foarte bine făina cu untul tăiat în cubulețe și cu apa. Compoziția aceasta se frământă cu mâinile și se desface cât mai atent, apoi se adaugă cașcavalul ras. După ce s-a creat cât de cât o compoziție omogenă adăugăm gălbenușul și punem și puțină sare. Se amestecă bine.

Pentru  a se integra cât mai bine în rețetă șunca fie se trece prin răzătoare fie o dați prin mașina de tocat. Aceasta se amestecă apoi cu oul și se pune și piper după gust. Mie una îmi place să condimentez atât cât să simt o mică ciupitură pe limbă, dar cât să nu fur din gustul celorlalte ingrediente.

Acum că avem ambele părți ale rețetei noastre, luăm aluatul de ruladă și se întinde într-o foaie. Luăm celălalt amestec, cel de șuncă și-l întindem peste foaie, apoi rulăm cu mare grijă. Toată rulada se pune într-o tavă și după ce a ajuns acolo ungem cu gălbenuș de ou.

Se lasă la cuptor timp de 20 de minute, după care se scoate și se taie pentru a se răci mai repede. Atenție! Ideal pentru această rețetă este să o serviți cât este relativ călduță.

6

Leave a Reply