6 Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă, iar prăjitura cuib de păsări, este o idee de a îi impresiona pe cei dragi. Trebuie să recunoaștem că…

Prăjitură ”Cuib de păsări”

Prăjitură ”Cuib de păsări”

6

Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă, iar prăjitura cuib de păsări, este o idee de a îi impresiona pe cei dragi. Trebuie să recunoaștem că un desert pregătit cu dragoste pentru cei dragi este tot ce ne trebuie într-o seară geroasă.

Prăjitură ”Cuib de păsări”De această dată, un cititor, domnul Florin Vida, a vrut să își surprindă familia pregătindu-le acest desert care este, din spusele lui, unul foarte ușor. Dacă îmi amintesc bine, a spus că ”dacă pot eu, poate oricine”.

Așa că nu mi-a mai rămas altceva decât să îl cred pe cuvânt și să îi reproduc rețeta! Chiar a avut dreptate! Este un desert fin, pufos, delicios!

Pentru blat avem nevoie de: patru ouă, o cană zahăr, două cu făină, o jumătate cu ulei vegetal, o linguriță rasă de praf ded copt, un plic de zahăr vanilinat, un pahar mare cu iaurt sau două mici.

Prăjitură ”Cuib de păsări”Pentru cuiburile de păsări avem nevoie de: 250 – 300 grame de brânză dulce, un ou, un plic de zahăr vanilinat și o lingură – două cu zahăr, după gust. Opțional, 100 – 150 grame de vișine sau fructe de pădure.

Începem cu blatul și separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu zahărul vanilinat până devin o spumă destul de tare și apoi o lăsăm să se odihnească.

Gălbenușurile le mixăm cu zahărul până se dizovă, după care turnăm, puțin câte puțin, uleiul și amestecăm continuu. Apoi adăugăm și iaurtul. După ce am omogenizat totul, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Prăjitură ”Cuib de păsări”Albușurile bătute le amestecăm cu grijă în compoziția de gălbenușuri astfel încât să nu iasă aerul și să obținem o prăjitură pufoasă, aerată.

Cuiburile le facem din brânza dulce amestecată cu zahăr, zahăr vanilinat și ou până devine o pastă omogenă.

Luăm o tavă dreptunghiulară, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția și, cu o lingură formăm aceste cuiburi, după care, în acestea adăugăm fructele. Putem să le lăsăm întregi sau să le tăiem pe jumătate.

Introducem în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade Celsius pentru 35 – 40 de minute. După ce o scoatem din cuptor, o presărăm cu zahăr pudră și așteptăm să se răcească înainte să o servim.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply