6 Zilele astea mă simțeam mai festivă și am zis să mă bucur de o rețetă simplă, așa că am ales pui Kiev. Este un pic mai dificil de făcut,…

Pui Kiev, o rețetă care învelește papilele gustative în arome est-europene

Pui Kiev, o rețetă care învelește papilele gustative în arome est-europene

6

Zilele astea mă simțeam mai festivă și am zis să mă bucur de o rețetă simplă, așa că am ales pui Kiev. Este un pic mai dificil de făcut, dar asta prin prisma timpului, nu a rețetei.

Ingredientele necesare pentru pui Kiev

  • 75g unt
  • 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legătură de patrunjel verde
  • 2 cepe verzi, taiate marunt
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 2 ouă
  • 25g faină
  • 100g pesmet alb
  • Ulei, sare, piper

Cum preparăm pui Kiev

Dacă vreți să dați ceva mai mult gust acestei rețete de pui Kiev încercați un unt mai aromat pe care-l vom înmuia și-l amestecăm cu coaja și sucul de lămâie. (Aveți mare grijă la ce lămâi cumpărați pentru că mai bine de 90% dintre lămâile din comerț au pe ele un fel de ceară cu substanțe toxice pentru a le proteja în timpul transportului și depozitării. Numai așa rezistă cu săptămânile pe rafturi). Tot în același amestec puneți și usturoiul zdrobit, ceapa verde și pătrunjelul tăiate mărunt. Le amestecăm bine, și le băgăm la frigider într-o bucată de nylon.

pui kiev

Cât timp mix-ul nostru se bucură de răcoare frigiderului, ne concentrăm pe bucățile de piept de pui. Pentru început va trebui să le facem mai subțiri așa că luăm ciocanul de șnițele și le arătăm cine-i chef-ul. Dar înainte le tăiem pe lungime pentru a face un fel de buzunar. Apoi le presărăm cu piper și sare, după gust.

Scoatem și untul de la frigider și-l tăiem în patru bucăți sau în funcție de câte bucăți de piept de pui avem. Punem amestecul de condumente în mijlocul pieptului de pui și rulăm în așa fel încât acest mix să nu se scurgă când în pregătim. Dacă vedeți că nu reușește să fie o „ruladă” închegată puteți folosi câteva scobitori pentru a menține forma. Dar nu uitați să le scoateți după preparare.

Urmează proba „prafurilor” pentru care va trebui să aveți la dispoziție trei farfurii adânci. Una cu făină, una cu ou și una cu pesmet. Acum că le-am trecut prin cele trei probe mai punem nițel puiul la frigider… cam 30 de minute.

Mulți preferă să bage puiul în tigăi pline de ulei sau poate chiar mai puțin și să-l prăjească, eu una prefer să apelez la cuptor după ce ung bucățile de pui cu unt  sau ulei și le las să se rumenească.

Garnitura o las la alegerea voastră. Eu una prefer ori un piure de cartofi făcut cu unt, lapte si puțină brânză topită pentru gust, fie cu niște legume verzi, de preferat mazăre.  

Main photo: bettycrocker.com

 

6

Leave a Reply