6 O rețetă plină de proteine vegetale și fibre este spanacul cu năut care, pe lângă faptul că este foarte gustoasă, este și de-a dreptul sănătoasă. Pe lângă toate acestea,…

Spanac cu năut, sănătate în farfurie

Spanac cu năut, sănătate în farfurie

6

O rețetă plină de proteine vegetale și fibre este spanacul cu năut care, pe lângă faptul că este foarte gustoasă, este și de-a dreptul sănătoasă. Pe lângă toate acestea, este un preparat ieftin și la îndemâna oricui, mai ales că ambele ingrediente principale le găsim în orice moment al anului pe rafturile magazinelor.

spanac cu naut

Foto: Cleaned My Plate

Dacă suntem deja cunoscători ai beneficiilor aduse de spanac organismului, ar trebui să îi mulțumim lui Popeye Marinarul :). Despre năut, nu foarte multă lume știe că, pe lângă sursa proteică destul de importantă pe care o deține, aduce și un aport de minerale precum fier, potasiu, calciu, magneziu, cu pru, zinc, dar și de vitamine – B6 și B9, și de acid folic.

Pentru o porție generoasă avem nevoie de jumătate de kilogram de spanac, o conservă cu năut, o ceapă mare, un cățel de usturoi, o legătură cu mărar, sare, piper, ulei vegetal, sucul de la o jumătate de lămâie și, pentru că sunt înnebunită după ardeiul iute, luăm și unul mic și roșu.

spanac cu naut

Foto: thehellenicdeli.com

În primul rând, spălăm foarte bine năutul. Eu îl și curăț de acele cojițe. Este o foarte bună metodă de a vă destresa, credeți-mă!

Într-o tigaie, turnăm puțin ulei și punem usturoiul zdrobit pentru câteva secunde sau până începe să prindă o culoare ușor aurie, dar și ardeiul iute tăiat în fâșii. Îmi place să îi dau o oarecare aromă uleiului. Apoi, după ce usturoiul și-a făcut treaba îl scoatem și călim ceapa tocată destul de mărunt până devine ușor translucidă. Următorul pas este să adăugăm năutul.

spanac cu naut

Foto: merci-mama.com

Între timp, spălăm și curățăm bine fiecare frunză de spanac de eventualele impurități, apoi eliminăm excesul de apă cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Îl punem ușor în tigaie! Nu trebuie să ne impacientăm când o să vedem un morman de spanac care de abia are loc în vas. Conținând multă apă, acesta se va înjumătăți  la contactul cu o sursă de căldură. Important este să îl amestecăm bine cu toate ingredientele.

De aici și până la servirea mesei, ne mai despart doar câteva minute. În momentul în care spanacul s-a înmuiat, oprim focul și asezonăm cu sare și piper și sucul de lămâie.

Spanacul cu năut poate fi bun și ca garnitură pentru un pește la grătar sau gătit la aburi, dar și pentru un mic – dejun delicios alături de un ou poșat.

Poftă bună!

6

Leave a Reply