6 În ultimii 10 ani am tot auzit de mâncarea nesănătoasă, dar niciuna la fel de periculoasă precum binecunoscutul orez de plastic. Fabricat în China acesta nu numai că nu…

Orez de plastic, cea mai nouă otravă din China. Cum ne ferim de el?

Orez de plastic, cea mai nouă otravă din China. Cum ne ferim de el?

6

În ultimii 10 ani am tot auzit de mâncarea nesănătoasă, dar niciuna la fel de periculoasă precum binecunoscutul orez de plastic. Fabricat în China acesta nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul.

Pentru a acoperi cererea de mâncare tot mai mare din China, aceștia au creat la propriu orez de plastic, „aliment” care a ajuns să se împrăștie în întreaga lume, în special în țările mai sărace. Nu de puține ori, specialiștii ne recomandă să avem alegeri alimentare mult mai sănătoase și să evităm mâncărurile bogate în chimicale sau cu prea mult zahăr, colesterol sau grăsimi.

Din păcate, toate acestea sunt depășite de amenințarea alimentară care vine din China, așa zisul orez de plastic. Acest orez fals este făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.

(Iată cum se face un kilogram de orez de plastic)

Cu toate acestea, nu trebuie să vă panicați prea tare pentru că există modalități prin care puteți verifica dacă ceea ce urmează să puneți în mancare este sau nu orez de plastic.

Cum verificăm așa numitul orez de plastic

În primul rând puteți verifica dacă orezul de plastic se scufundă în apă. Puneți o lingură de orez într-un pahar cu apă. Dacă plutește, înseamnă că ați cumpărat orez de plastic.

De asemenea, nu mâncați orezul pe care l-ați gătit dacă pe suprafața oalei găsiți un strat subțire de substanță vâscoasă. În plus, deși această metodă necesotă ceva timp, mai bine să fiți siguri decât să vă intoxicați cu orez de plastic importat din China.

A treia modalitate prin care puteți verifica se numește „testul ciupercii”. Gătiți o cană de orez, apoi puneți-o într-un recipient și lasați-l pe masă. Verificați orezul în câteva zile. Dacă acesta a făcut mucegai, orezul este unul organic și natural. Dacă nu are deloc mucegai, atunci tocmai ați gătit o cană de orez de plastic. 

 

6
1 Comment
  1. Pingback: Varza de plastic, nu arde, nu pălește, dar noi o mâncăm (VIDEO)

Leave a Reply