6 Toate femeile vor să revină la forma de dinaintea Sărbătorilor așa că vă propun o salată din legume verzi. Este un preparat alcalin care, împreună cu micile exerciții făcute…

Salată de legume verzi

Salată de legume verzi

6

Toate femeile vor să revină la forma de dinaintea Sărbătorilor așa că vă propun o salată din legume verzi. Este un preparat alcalin care, împreună cu micile exerciții făcute prin sau pe lângă casă, ne ajută să ne echilibrăm organismul.

salata de legume verzi

Foto: www.myrecipes.com

Ca sa o pregătim avem nevoie de jumătate de kilogram de mazăre verde, jumătate de kilogram de fasole păstăi, două legături de ceapă verde, doi – trei căței de usturoi, o legatură mare de marar si un vârf de cuțit de semințe de mărar sau de susan. Iar pentru dressing folosim două linguri cu ulei de măsline sau de struguri, una cu suc proaspăt de lămâie, sare, piper.

Ideal ar fi ca toate ingredientele să fie proaspete. Dacă nu avem cum să le procurăm, mai ales pe timp de iarnă, putem apela la veșnicele conserve sau, de ce nu, la congelatorul pe care l-am burdușit în timpul anului. Daca alegem legume proaspete sau congelate, ele trebuie gătite la aburi. O altă variantă este aceea de a le fierbe în apă clocotită pentru câteva minute. În schimb, dacă le alegem pe cele în conservă trebuie să le clătim foarte bine.

salata de legume verzi

Foto: Food Network

În acest moment avem două variante de pregătire a salatei.

Prima este o salată rece. Amestecăm mazărea și fasolea păstăi într-un bol și adăugăm ceapa tocată mărunt, mărarul tăiat fin și semințele. Asezonăm cu ulei, sare, piper și sucul de lamaie.

O a doua variantă este salata caldă. Într-o tigaie, punem o lingură de semințe de susan să își elibereze aroma, după care o scoatem pe o farfurie. Adăugăm un cățel de usturoi tocat foarte fin și îl încălzim în aceeași tigaie. Apoi turnăm un strop de ulei vegetal și sotăm legumele verzi pentru două – trei minute. După ce oprim focul, adăugăm semințele de susan și asezonăm cu sare și piper și le amestecăm. Exact înainte de servire, le stropim cu puțin suc de lămâie să le mai înviorăm puțin.

Ambele variante de salată se servesc imediat ori ca fel de sine stătător, ca garnitură sau cu un ou poșat.

6

Leave a Reply