6 În ultima zi a anului mai toate gospodinele vor să pregătească ceva dulce, iar un tort de ciocolată nu se demodează niciodată. Acesta este ”furată” de la mama unui prieten…

Tort de ciocolată, vedetă de Revelion

Tort de ciocolată, vedetă de Revelion

6

În ultima zi a anului mai toate gospodinele vor să pregătească ceva dulce, iar un tort de ciocolată nu se demodează niciodată.

Acesta este ”furată” de la mama unui prieten și, vorba aceea, de ciocolată nu ne săturăm niciodată. 🙂

Tort de ciocolată, vedetă de RevelionBănuiesc că deja sunteți familiarizați cu blatul 6-6-6, fără nicio altă conotație, așa că avem nevoie de șase ouă, șase linguri cu zahăr, șase cu făină, jumătate de plic de praf de copt și unul de zahăr vanilinat.

Iar pentru cremă, alte șase ouă, 200 grame de zahăr pudră, 200 grame de ciocolată amăruie cu câtă concentrație de cacao dorește fiecare, un plic de zahăr vanilinat și un pachet de margarină pentru prăjituri.

În primul rând, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și ne ocupăm de blat. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu zahărul turnat încet, iar la final adăugăm și zahărul vanilinat. Apoi, cu o spatulă de silicon, punem, pe rând, gălbenușurile, amestecând după fiecare până se încorporează. După care, amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm puțin câte puțin în compoziție până ajunge la consistența unei smântâni mai groase. Turnăm totul într-o tavă cu pereți detașabili tapetată cu făină (dar putem folosi si hârtie de copt) și apoi o introducem în cuptor pentru 20 – 25 de minute la 180 de grade C. După ce capătă o culoare frumoasă, aurie o verificăm cu scobitoarea. Trebuie să iasă curată!

Tort de ciocolată, vedetă de RevelionCât timp se coace blatul, ne ocupăm de cremă. Topim ciocolata pe bain – marie și apoi o dăm deoparte. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem spumă cu zahărul vanilinat. După care mixăm margarina cu zahărul pudră și adăugăm, pe rând, câte un gălbenuș. Acum intră în joc și ciocolata călduță pe care o picurăm practic în cremă.

Când blatul este răcit îl tăiem în trei părți egale și îl aranjăm într-o tavă cu pereții detașabili  astfel: felia din mijloc o facem bucățele, o punem pe margine și așa formăm un perete, cea de sus o așezăm prima și turnăm cam trei sferturi din cremă, apoi a treia felie și o introducem în frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.

După ce scoatem tortul, îl răsturnăm pe un platou rotund și îl îmbrăcăm cu restul de cremă și îl ornăm cu fâșii de ciocolată.

6
1 Comment
  1. Pingback: Plăcintă bănățeană cu brânză dulce

Leave a Reply