6 Dieta alcalină este ajutorul dat organismului nostru atunci când este îmbibat cu carne, iar aciditatea se resimte până în măduva oaselor. Nu este un regim alimentar propriu-zis, ci doar ne…

Dieta alcalină, ajutorul dat organismului după mesele îmbelșugate

Dieta alcalină, ajutorul dat organismului după mesele îmbelșugate

6

Dieta alcalină este ajutorul dat organismului nostru atunci când este îmbibat cu carne, iar aciditatea se resimte până în măduva oaselor. Nu este un regim alimentar propriu-zis, ci doar ne ajută să aducem un echilibru în corpul nostru.

dieta alcalina, ajutorul dat organismului

Foto: Slab sau Gras

Cele mai cunoscute alimente care alcalinizează sângele sunt fructele, legumele, usturoiul, unele condimente.

Cu toate astea, sunt alimente cu un puternic efect alcalinizant, precum lămâile și pepenele roșu, dar și unele cu un ușor efect cum sunt cireșele, castraveții, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, măslinele și uleiul de măsline, murăturile, ridichile, gălbenușul de ou fiert, laptele de capră, maioneza, semințele de susan, mierea, migdalele.

Și ca organismul nostru să aibă parte de echilibru, supele și salatele sunt binevenite, la fel și legumele puțin preparate termic sau consumate în starea lor naturală. De exemplu, rădăcinoasele – ridichile, păstârnacul, sfecla roșie, morcovii, datorită compoziției în mare parte minerală, pot fi consumate și ca snack, dar și la aburi. De asemenea, putem face și o supă cremă din ele pe care o asezonăm cu sare și piper, puțin ardei iute roșu.

dieta alcalina, ajutorul dat organismului

Foto: AIM Group

Broccoli,  conopida, varza sunt sățioase și sănătoase – conțin fibre și antioxidanți – și ajută la scăderea acidității sângelui. Broccoli și conopida pot fi gătite atât la aburi, cât și în cuptor ușor condimentate cu usturoi, suc de lămâie și asezonate cu sare și piper.

Să nu uităm de toate legumele cu frunzele verzi pe care le creștem în grădină – spanac, salate de toate felurile, mărar, pătrunjel, leuștean, ștevie. Ele sunt de departe cele mai bune pentru că sunt printre singurele de la care procurăm vitamina K, dar și multe din mineralele care previn anemia.

Somnul, relaxarea, sauna, exerciţiul fizic, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul toate acestea ajută la creșterea endorfinelor – moleculele fericirii – și, deci, la alcalinizarea corpului.

Chiar dacă sunt mulți adepți ai dietei alcaline, cred că cel mai important este să consumăm cu moderație atât alimente acide, cât și alimente alcaline și să nu uităm să bem apă, PH-ul ei fiind neutru.

 

6

Leave a Reply