6 Un aperitiv de-a dreptul gustos care poate fi și un fel de sine stătător ar fi cartofii în coajă umpluți cu ciuperci și parmezan. Mai ales după toate cheltuielile…

Cartofi în coajă umpluți cu ciuperci și parmezan

Cartofi în coajă umpluți cu ciuperci și parmezan

6

Un aperitiv de-a dreptul gustos care poate fi și un fel de sine stătător ar fi cartofii în coajă umpluți cu ciuperci și parmezan. Mai ales după toate cheltuielile făcute cu ocazia Crăciunului, un preparat mai puțin costisitor, dar foarte delicios ar putea să salveze masa de Revelion.

cartofi umpluti cu ciuperci si parmezan

Foto: www.reteteculinarenoi.ro

Pentru două persoane, ajung patru cartofi mari, vreo 200 de grame de ciuperci, o cutiuță de 250 de grame de smântână pentru gătit, jumătate de pachet de unt sărat și încă 50 de grame pentru bărcuțele de cartofi, o ceapă, 100 de grame de cașcaval, 50 de grame de parmezan sau o brânză maturată, puțină făină, sare și piper.

În primul rând, spălăm foarte bine cartofii, dar nu îi curățăm. Îi lăsăm cu tot cu coajă. Apoi, îi tăiem în două, pe lungime și îndepărtăm, cu grijă, conținutul și îi punem în apă rece să nu oxideze.

cartofi umpluti cu ciuperci si parmezan

Foto: Jurnal de reţete

Într-o tigaie, topim untul și călim ciupercile tăiate mărunt. Eu, ca să nu se înnegrească și să își păstreze cât de cât culoarea, le stropesc cu foarte puțin suc de lămâie. Punem un capac peste și le înăbușim timp de vreo 5 minute, după care adăugăm ceapa tocată și ea și iar acoperim tot pentru atâta timp. Și ca totul să se lege, amestecăm vârtos o linguriță cu făină în compoziție.

Consistența sosului o dăm prin adăugarea smântânii și a parmezanului . Asezonăm cu sare și piper și acoperim din nou cu capac până șe îngroașă compoziția. Nu ar trebui să dureze mai mult de 3 minute.

Asta a fost parte grea a preparatului. Acum urmează partea ușoară!

cartofi umpluti cu ciuperci si parmezan

Foto: Jurnal de reţete

Luăm un vas termorezistent – eu am ales vasul de yenna – și ungem cu puțin unt. Scoatem din apă cartofii, îi tamponăm bine cu un șervet de bucătărie să eliminăm excesul de apă, punem câte puțin unt în fiecare bărcuță, condimentăm cu sare și piper, apoi îi umplem cu amestecul de ciuperci.

Introducem in cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru 15 minute, după care presărăm cașcavalul ras și iar dăm la cuptor pentru înca 15 minute până capătă o crustă aurie.

Ii putem servi cu câteva firicele tăiate de cepșoară.

Să aveți poftă!

6
1 Comment
  1. Pingback: Bulete de cașcaval, mini-bombe cu explozie de gust

Leave a Reply