6 După atâtea zile de cărnuri grase, o ciorbiță de pește cu roșii este tot ceea ce avem nevoie să ne mai dregem puțin stomacul. Nimic nu este mai bun decât…

Ciorbiță de pește cu roșii

Ciorbiță de pește cu roșii

6

După atâtea zile de cărnuri grase, o ciorbiță de pește cu roșii este tot ceea ce avem nevoie să ne mai dregem puțin stomacul. Nimic nu este mai bun decât o mâncare ușoară pe care să o savurăm împreună cu cei dragi.

ciorbita de peste cu rosii

Foto: foodcrew.ro

Și cum magazinele s-au deschis, o scurtă raită prin ele după ceva proaspăt nu strică. Iar pentru propunerea de astăzi, avem nevoie de un kilogram de peşte proaspăt (crap, caras, ce vă face cu ochiul, dar musai de apă dulce), o ceapă mare, un morcov, 100 grame de orez, unul sau doi ardei graşi, două conserve cu roșii decojite, o legătură de leuştean verde, 200 ml borş, sare și piper alb.

În primul rănd, curățăm și spălăm foarte bine peştele în apă rece, după care îl tăiem felii şi îl lăsăm la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul le tăiem mărunt sau le putem da pe răzătoarea mică şi le punem la fiert în vreo doi litri de apă, cu puţină sare pentru aproximativ 20 de minute.

Pe la jumătatea drumului, luăm bucățile de peşte și le punem și pe ele la fiert.

ciorbita de peste cu rosii

Foto: bucataria-romaneasca.ro

Între timp alegem orezul, îl spălăm în două – trei ape până se limpezeşte şi înlaturăm tot amidonul sau cât mai mult. Înainte să adaugăm orezul în ciorbă, și ca peștele să rămână întreg, îl scoatem pe o farfurie și îl acoperim cu folie de aluminiu.

Timp de aproximativ 15 minute legumele și orezul stau relaxate în jacuzzi, după care roșiile, mixate bine cu blenderul, dau buzna. Mai lăsăm să fiarbă câteva minute după care adăugăm borşul fiert bine şi strecurat, împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.

La sfârşit punem şi bucăţile de peşte şi mai lăsăm, la foc mic, vreo 5-10 minute. Ornăm cu leuştean, după preferinţă. Întotdeauna, verdeața presarată exact in momentul servirii dă o aromă de nedescris.

Ciorbița de peşte cu roșii este foarte gustoasă și dacă o servim rece.

6

Leave a Reply