6 Azi am zis să mai scriu și despre ceva zeamă, așa că rețeta aleasă este gulaș în pâine. După atâtea grăsimi, alcool și alte alimente care cad greu la…

Gulaș în pâine, să ne mai odihnim ficatul după Crăciun

Gulaș în pâine, să ne mai odihnim ficatul după Crăciun

6

Azi am zis să mai scriu și despre ceva zeamă, așa că rețeta aleasă este gulaș în pâine. După atâtea grăsimi, alcool și alte alimente care cad greu la stomac, cred că e timpul să o luăm mai ușor cu mâncarea, cel puțin până la Revelion. Ficatul trebuie spă mai respire și el nițel.

Prima oară când am mâncat un gulaș bun, nu a fost, cum v-ați aștepta, în Ungaria (unde încă nu am călcat) sau în vreun județ cu majoritate a populației maghiară, ci în Bulgaria. La malul mării, în Nessebar, am dat de un gulaș excelent care a mers ca uns, după o sesiune sănătoasă de înot.

Așa că astăzi, aducându-mi aminte că trebuie să mă mai temperez nițel am zis că e timpul să scriu despre rețeta de gulaș în pâine.

Ingrediente necesare

Pentru orice gulaș sănătos avem nevoie de 4 ardei capia, 2 gogoşari, 6 cartofi, 2 morcovi, 5 cepe și  6 roşii, asta dacă vorbim de partea de legume care nu poate lipsi din mâncarea ungurească atât de delicioasă.

gulaș în pâine

După asta, ne mai trebuie și ceva sare, 500 g pulpă de porc, piper boabe şi măcinat , 3 căţei de usturoi, boia dulce şi iute, 30 ml ulei, 1 linguriță chili și 4 pâini rotunde.

Mod de prepare gulaș în pâine

Pentru început, se spală bucata de carne, se taie cubuleţe şi se prăjeşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Separat, se curăţă şi se toacă ceapa şi se adaugă în tigaie. Se amestecă bine ca să nu se prindă de tigaie.

Acum că am călit ceapa și mirosul a ajuns și la vecini, se stropeşte cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Morcovii şi ardeii se curăţă, se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mare şi se adaugă în cratiţă.

Totul se condimentează cu sare, piper, cu boia iute şi dulce. Dacă îl preferaţi mai condimentat, se poate dubla cantitatea de boia iute şi de chili. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul.

Acum că avem și un piure de roșii, se toarnă în cratiţă şi se lasă să mai clocotească 5-10 minute, apoi se ia de pe foc şi se toarnă în bolurile făcute din pâine. Se mai bagă la cuptor 30 de minute şi apoi se servesc ornate cu pătrunjel verde.

 

6

Leave a Reply