6 Ştiu că este Crăciunul şi toate bunătăţile sunt deja pe masă, dar știm că salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. Pe lângă faptul că este foarte uşor…

Salata de boeuf, nelipsită de pe masa de Crăciun

Salata de boeuf, nelipsită de pe masa de Crăciun

6

Ştiu că este Crăciunul şi toate bunătăţile sunt deja pe masă, dar știm că salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. Pe lângă faptul că este foarte uşor de făcut, este şi delicioasă. Şi cred că toţi sunteți de acord cu mine.

salata-de-boeuf

Foto: Gustos.ro

Pentru două platouri am avut nevoie de un borcan şi jumătate de castraveţi muraţi (aproximativ 600 de grame), unul de gogoşari (400 de grame), două de mazăre (vreo 800 de grame), un borcan şi jumătate de muştar clasic, şase cartofi mari, patru morcovi şi ei tot mari, trei bucăţi de piept de pui. Iar pentru maioneză şapte gălbenuşuri fierte, două crude, un pahar cu ulei, două linguri cu muştar clasic, sare şi piper.


Am spălat şi curăţat morcovii şi i-am pus la fiert odată cu cartofii pe care i-am lăsat în coajă. Bineînțeles, am presărat și vreo linguriță cu sare de mare. Într-un alt vas am fiert puţin mazărea, iar într-alta, puiul. Între timp, am tăiat cubulețe murăturile şi le-am lăsat la scurs până ce toate legumele erau gata să facă salturi în bolul pentru salată. Apoi, a venit rândul puiului să fie şi el tocat şi amestecat cu ceea ce urmă să devină salata de boeuf.

salata-de-boeuf

Foto: www.turnulsfatului.ro

După care am pus la fiert şi şapte ouă împreună cu o linguriță de sare. Nu puteam lăsa salata fără maioneză. Iar cea făcută în casă este, fără doar şi poate, cea mai bună.

Muştarul a sărit şi el în bol şi a înmiresmat compoziţia. Cât timp aromele au făcut cunoștință, am pregătit maioneza. Şapte gălbenuşuri fierte, două crude, două linguri cu muştar şi multă răbdare. În asta a constat, pentru început, maioneza. Am amestecat-o aşa până s-au dus toate cocoloaşele. Apoi, încetul cu încetul, am picurat uleiul. M-am aşezat confortabil şi am început exerciţiile pentru braţ. Totul a durat vreo jumătate de oră, după care am condimentat-o cu sare şi piper proaspăt măcinat şi am amestecat-o, cu grijă, cu legumele şi puiul.

De ornat, de data asta, l-am lăsat pe soţul meu. A făcut un model aparte! 🙂

Să aveţi poftă! Crăciun fericit!

6

Leave a Reply