6 Este aproape imposibil ca, după ce facem sarmale să nu ne rămână puțină carne, și niște chiftele pripite, nu strică niciodată. Iar dacă sunt pripite, clar se fac în…

Chifteluțe pripite

Chifteluțe pripite

6

Este aproape imposibil ca, după ce facem sarmale să nu ne rămână puțină carne, și niște chiftele pripite, nu strică niciodată.

chiftelute-pripite

Foto: www.pinterest.com

Iar dacă sunt pripite, clar se fac în doi timpi și trei mișcări. Nu tu tocat legume, nu tu multe vase folosite, deci nu tu multe vase de spălat. Nu avem nevoie decât de două: tigaia în care le prăjim și bolul în care amestecăm compoziția.

Ca atare, pe lângă carnea tocată (cam jumătate de kilogram și, întotdeauna, amestec), mai avem nevoie de o jumătate de legătură de pătrunjel, un sfert de mărar, două cepe măricele, două – trei linguri cu suc de roșii, ulei, sare și piper.

Înainte să intrăm în priză, așezăm totul pe masă ca fiecare ingredient să fie la îndemână. Și ne apucăm de treabă!

chiftelute-pripite

Foto: Retete culinare

Cele două cepe le tăiem julien și le călim în puțin ulei. De fapt, ceapa trebuie înăbușită, să fie translucidă! Ca atare, turnăm sau mai bine zis picurăm de trei ori câte o lingură cu apă rece amestecând tot timpul.

Apoi, punem carnea într-un bol mai mare și o amestecăm cu ceapa călită. Verdeața tăiată mărunt și sucul de roșii le adăugăm peste compoziția nou formată și condimentăm cu sare și piper.

Și acum joacaaa! Îi chemăm pe toți în bucătărie și începem să formăm niște mingiuțe mici cu palmele umezite pe care, ulterior, le punem la prăjit. Dacă vrem, putem să le aplatizăm și așa se vor face și mai repede.

chiftelute-pripite

Foto: Retete culinare

Un alt pont, este să le coacem în cuptor. Durează un pic mai mult, nu vor mai fi chiftele pripite, dar cu siguranță vor fi mai sănătoase.

Orice am alege, chifteluțele le putem face într-un sos de roșii (chifteluțe marinate) sau le putem servi ca atare cu o salată de roșii și castraveți sau cu un sos tzatziki.

Simplu, ușor și gustos!

6

Leave a Reply