6 Întotdeauna am vrut să încerc variante sănătoase ale mâncărurilor preferate și așa am ajuns să fac pizza cu blat din conopidă. Poate nu pare cea mai atractivă legumă, dar…

Pizza cu blat din conopidă

Pizza cu blat din conopidă

6

Întotdeauna am vrut să încerc variante sănătoase ale mâncărurilor preferate și așa am ajuns să fac pizza cu blat din conopidă.

pizza-cu-blat-din-conopida

Foto: YouTube

Poate nu pare cea mai atractivă legumă, dar pentru mulți estre o evadare, mai ales pentru cei cu intoleranță la gluten. În plus, o pauză, este mai mult decât binevenită.

Pentru rețeta de blat m-am inspirat de pe net, recunosc! Dar să știți că este destul de gustos, mai ales dacă sunteți adepții celui subțire și ușor crocant.

Așa că am dat fuguța la piață și am luat o conopidă frumoasă și vreo sută de grame de migdale crude și m-am apucat de treabă.

pizza-cu-blat-din-conopida

Foto: blog.fitbit.com

Am curățat și spălat bine conopida să nu cumva să rămână ceva musafiri nepoftiți. Apoi, bucățele făcută, am mărunțit-o într-un robot de bucătărie. Avea o textură așa frumoasă! Semăna cu niște biluțe mici de marmură de pe plaja Marble Beach din Grecia.

Dar să revenim la oile noastre! Am așezat conopida într-o tavă și am nivelat-o ca să se usuce uniform, după care am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C timp de maximum 15 minute.

pizza-cu-blat-din-conopida

Foto: Food Network

După ce am scos-o și a ajuns aproape de temperatura camerei, cu ajutorul unui prosop de bucătărie, am eliminat surplusul de apă și am amestecat-o, într-un bol, cu migdalele mărunțite, o linguriță de oregano, una de busuioc, două ouă și, bineînțeles, sare și piper. Și cam ăsta e faimosul blat din conopidă!

Pe o tavă tapetată, am așezat frumos blatul, l-am nivelat și l-am copt preț de alte 15 minute la 240 de grade C.

Acum a intrat în joc imaginația! Și nu pentru că aș duce lipsă, dar eu ador să umplu pizza doar cu două – trei ingrediente. Așa că, am turnat vreo trei linguri de sos marinara (rețeta o găsiți aici), multă mozzarella, nu de alta dar sunt o împătimită a ei și frunze de busuioc.

Nimic mai simplu, nimic mai sănătos!

6
1 Comment
  1. Pingback: Prăjitură ”Cuib de păsări”

Leave a Reply