6 Nimic nu se compară cu nişte ouă la cuptor cu sos marinara, mai ales când suntem pe fugă şi vrem un mic – dejun săţios şi, totodată, delicios. Pe…

Ouă la cuptor cu sos marinara

Ouă la cuptor cu sos marinara

6

Nimic nu se compară cu nişte ouă la cuptor cu sos marinara, mai ales când suntem pe fugă şi vrem un mic – dejun săţios şi, totodată, delicios.

Pe lângă faptul că se prepară foarte repede, putem fi mici “hoaţe” şi să pregătim sosul dinainte şi să îl păstrăm în frigider.

oua-la-cuptor-cu-sos-marinara

Foto: Studentie.ro

Practic, la toată afacerea asta, sosul este vedeta. Aşa că, să îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului!
O ceapă tocată mărunt ajunge în tigaia nonaderenta în care am pus câţiva stropi de ulei, pentru o mică sotare. Apoi vine rândul celor trei căţei de usturoi mai mult pisaţi decât tăiaţi, să facă cunoştinţă cu prietenoasa şi călduroasa ceapă. Nu trebuie să fim geloşi pe sentimentele dintre ei! Știm foarte bine că, atunci când se întâlnesc, ies scântei! De aceea e bine să le sărim în ajutor şi să îi amestecăm bine până ajung să se îmbrăţişeze cum numai ei ştiu să o facă. Pentru o văpaie mai mare, adăugăm câţiva fulgi de chilli. Nu că ar mai avea nevoie, dar un mic impuls nu strică niciodată! Nişte frunzuliţe uscate de cimbru şi oregano îşi fac şi ele apariţia doar doar le bagă cineva în seamă. Îşi fac milă de ele roşiile tăiate cubuleţe care se aruncă cu tot cu sucul lor.

oua-la-cuptor-cu-sos-marinara

Foto: www.delicatesa.ro

Și uite aşa, în tigaie, îşi dau întâlnire toate ba la o şuetă, ba la o serenadă. Puţin piper şi un praf de sare şi tabloul este perfect! O flacăra mică le încălzeşte domol până totul capătă sens şi sosul scade. O jumătate de linguriţă de zahăr că să estompeze aciditatea dată de roşii şi sosul marinara este tot ce avem nevoie într-o dimineaţă friguroasă!

Știţi acele vase mici de lut? Acum e momentul să le folosim.

Luăm sosul şi îl aşezăm în aşa fel încât să avem spaţiu pentru oul pe care îl spargem în mijloc. Condimentăm cu sare şi piper şi, opţional, câteva fâşii de brânză. Poate fi mozzarella, cheddar, ce avem şi ce ne place. Le introducem în cuptorul preîncălzit la vreo 200 de grade. Lăsăm până se coagulează oul sau până considerăm că este pe placul nostru.

Le servim cu două – trei frunze proaspete de busuioc și micul nostru dejun în porţii individuale gata în doar câteva minute! Enjoy!

6

Leave a Reply