6 Tangdi kebab este una din rețetele care dăinuie în România de câteva sute de ani și, după cum, probabil v-ați dat seama, este vorba despre o mâncare cu origini…

Tangdi kebab – aromele indiene îți invadează casa

Tangdi kebab – aromele indiene îți invadează casa

6

Tangdi kebab este una din rețetele care dăinuie în România de câteva sute de ani și, după cum, probabil v-ați dat seama, este vorba despre o mâncare cu origini turcești și influențe est-asiatice. Kebab înseamnă bucăți de carne, diferite bucăți de carne, nu un burger sau cine știe ce chiflă așa cum ar putea interpreta unii.

În cazul nostru Tangdi kebab este o rețetă care se referă la pui rumenit în cuptor. Iar aceasta este una dintre rețetele care te face să te îndrăgostești de ea din simplul motiv că puiul gătit în acest fel este și crocant ca și când ar fi prăjit dar și suculent ca și cum ar fi făcut pe sticlă.

Pentru a pregăti puiul nu aveți nevoie decât de 15 minute, dar mai trebuie lăsat la marinat alte două ore și apoi încă o oră pentru a se găti.

Ingrediente necesare pentru Tangdi kebab

Pentru început aveți nevoie de un kilogram de pui tăiat în 8 bucăți.

2 lingurițe de pastă de ghimbir și usturoi

O cană de iaurt mai gras

3 lingurițe de suc de lămâie

Chilli praf – 2 linguri

Turmenic praf – 2 linguri

Garam masala praf – 1 lingură (pentru cei care nu știți garam masala înseamnă „amestec picant” și vine din  indiană, acesta are în componența sa mai multe condimente dar cel mai rar întâlnit, cel puțin la noi este chimionul. Mai multe despre componența lui găsiți AICI)

Chilli verde – 2 ardei tăiați

Sare după gust

Chaat masala praf – 1 lingură (din ce este făcut acest amestec de condimente găsiți AICI)

Făină de năut – un sfert de cană

Unt

tangdi-kebab

Foto: theque.in

Pentru început amestecați într-o tigaie pusă la încins făina de năut până devine mai închisă la culoare cu câteva nuanțe. Veți avea casa plină de arome.

Apoi luați bucățile de pui și faceți câteva tăieturi adânci în ele. Luați un vas adânc și puneți în el bucățile de pui apoi amestecați-le cu toate ingredientele de mai sus, mai puțin făina de năut și untul. Acoperiți și lăsați la marinat timp de două ore.

După ce au trecut cele două ore, scoateți puiul și amestecați-l bine cu faina de năut prăjită. Încingeți cuptorul până la 250 de grade și luați o folie de aluminiu și puneți-o peste tavă.

Ungeți folia cu ulei și aranjați puiul după care-l băgați la cuptor pentru 15 minute. Scoateți-l din cuptor și puneți peste el untul. Reduceți temperatura la 150 de grade și mai puneți o dată la cuptor, pentru 15 minute.

Au trecut cele 15 minute? Boon. Acum întoarceți bucățile de carne și mai lăsați 15 minute. Și după alt sfert de oră, scoateți puiul, puneți din nou pe el unt și mai lăsați-l în sauna cuptorului pentru 15 minute.

Acum că ați scos puiul din cuptor și bucătăria dumneavoastră miroase de parcă ați adus tropicala India în casă, mai presărați cu praf de chat masala și serviți.

Poftă bună și… nu vă fie frică să vă lingeți pe degete!

tangdi-kabab-1

Foto: palmshore.in

6
1 Comment
  1. Pingback: Spanac cu năut, sănătate în farfurie

Leave a Reply