6 Pentru că vreau să încerc câte o rețetă din fiecare regiune a țării, azi o să vă scriu despre vestitul pilaf de morcovi oltenesc. Așa că, dacă vreți să…

Pilaf de morcovi oltenesc sau cum să-l flămânzim pe Bugs Bunny

Pilaf de morcovi oltenesc sau cum să-l flămânzim pe Bugs Bunny

6

Pentru că vreau să încerc câte o rețetă din fiecare regiune a țării, azi o să vă scriu despre vestitul pilaf de morcovi oltenesc. Așa că, dacă vreți să încercați această rețetă pregătițivă să mâncați mai mulți morcovi decât Bugs Bunny.

În principiu este o rețetă iodeală pentru vegetarieni, mai ales dacă sunteți în căutarea unei rețete mâncăruri ușor de preparat, dar și rapid pe deasupra. Și nu am glumit când am spus că o să-i luați mâncarea de la gură faimosului iepure din desenele animate pentru că, veți avea nevoie cam de 2 kg de morcovi pentru acest pilaf de morcovi oltenesc.

În plus, mai punem și 300 de grame de orez, destul de puțin cât nici un chinez să nu-i simtă lipsa, 200 de ml de ulei și 400 ml de apă. Pentru că si eu sunt frumoasă ca sarea-n bucate și ca piperul-n ochi (și modestă… foarte modestă), nici aceste două condimente nu pot lipsi din mâncare. Așa că la toate ingredientele mai adăugăm 50 de grame de sare și alte 15 de piper.

Și să începem prin a spăla orezul pe care apoi îl punem la prăjit în ulei încins, după care ne apucăm de morcovi și-i tăiem cubulețe. Aici să vă văd care sunteți buni la geometrie: cum tai cubulețe o legumă care are formă de con?

pilaf-de-morcovi-

pilaf-de-morcovi-

Dacă nu ați stat să vă gândiți prea mult la dilema cubulețelor ar fi bine să stingeți orezul prăjit cu apă, la care mai puneți sarea, piperul și morcovii. După toată această procedură se lasă la fiert în bain-marie acoperit cu o cârpă și apoi cu un capac.

Acum să răspundem și la dilema de mai sus legată de morcovii cubulețe: „– Naiba știe, sunteți singuri în bucătărie așa că puteți și sculpta în morcovii aia, atât timp cât la final reușiți să faceți pilaful!”.

 Acum că ați reușit și această rețetă de pilaf de morcovi oltenesc, vă urez poftă bună și dacă vreți, data viitoare vorbim despre cum să-l gătim pe Bugs Bunny.

6

Leave a Reply