6 Acesta este un desert care ar putea fi și pe placul pasionaților de cheesecake, este tarta cu mango și cremă de brânză. N-am mai făcut-o de ceva timp și…

Tartă cu mango și cremă de brânză

Tartă cu mango și cremă de brânză

6

Acesta este un desert care ar putea fi și pe placul pasionaților de cheesecake, este tarta cu mango și cremă de brânză. N-am mai făcut-o de ceva timp și mi-am propus să o încerc din nou. Un mic răsfăț merităm și noi la început de weekend, nu?

tarta-cu-mango-si-crema-de-branza

Foto: www.thelittlefoodie.com

Cum îmi place să le am la îndemână, mi le-am așezat pe toate pe masă. Arătau ca evantaiul unei gheișe :). Și am început cu ingredientele pentru aluat: o cană și jumătate cu făină albă, una și jumătate cu făină graham, aceeași cantitate de nucă de cocos și unt nesărat topit, o treime de cană cu zahăr și o linguriță cu sare.

Le-am pus pe toate într-un bol și le-am amestecat. Nu am exagerat; aproximativ 10 minute. Un pic de fitness! 😛 După care am “tapetat” o formă de tort rotundă, am înțepat aluatul cu furculița și l-am introdus în cuptorul preîncălzit până s-a rumenit frumos. O altă variantă era să fi pus fasole sau orice altă greutate. Efectul ar fi fost același!

tarta-cu-mango-si-crema-de-branza

Foto: Kwestia Smaku

Între timp, m-am ocupat de cremă pe care am făcut-o dintr-o cană și jumătate cu cremă de brânză, trei linguri pline cu smântână, o cană cu zahăr și trei linguri pline cu piure de mango (am luat fructe din compot și le-am amestecat într-un blender).  Într-un bol, le-am mixat pe toate până m-am asigurat că nu a rămas niciun cocoloș. După care, am pus trei gălbenușuri de ou și am amestecat după fiecare cu grijă, de sus în jos, să se încorporeze puțin. Ideea este că nu trebuie să le batem pentru că altfel, crema de brânză, odată ajunsă în cuptor, va crăpa.

tarta-cu-mango-si-crema-de-branza

Foto: The Little Foodie

Apoi, am purces la asamblare. Am așezat feliile de mango proaspăt, dar bine copt, în tavă. Asta, bineînțeles, după ce aluatul s-a răcit! După care, am turnat crema de brânză.

Înainte să o introduc în cuptor, am învelit-o cu o folie de aluminiu. Apoi, am așezat tava într-una mai mare în care am turnat apă. Practic, am facut tarta la bain marie. Totul durează între 30-45 de minute, la foc mic spre mediu.

La final, pentru un aspect plăcut, am așezat câteva felii de mango deasupra. 

Weekend însorit să fie! 🙂

6

Leave a Reply