6 Mușchiul de vită în aluat este o rețetă la care am salivat mult timp până să am curajul să o fac. Când mi-am luat inima în dinți am realizat…

Mușchi de vită în aluat

Mușchi de vită în aluat

6

Mușchiul de vită în aluat este o rețetă la care am salivat mult timp până să am curajul să o fac. Când mi-am luat inima în dinți am realizat că este un preparat ce necesită puțină migală, dar că este ceva destul de ușor de făcut, mai ales că nu am avut nevoie nici de prea multe ingrediente.

muschi-de-vita-in-aluat

Foto: Scoopnest.com

Așa că, am luat un mușchi de vită și l-am asezonat cu sare și piper, după care, într-o tigaie încinsă, l-am perpelit pe toate părțile, până a prins o ușoară crustă. Apoi, l-am lăsat să se odihnească învelit cu o folie de aluminiu.

Într-un blender, am mixat vreo zece ciuperci brune până s-au făcut pastă. Pe o folie de plastic am așezat trei-patru felii de prosciuto (dacă nu găsiți, puteți lua și jambon), am întins pasta de ciuperci, am pus mușchiul de vită proaspăt odihnit și l-am înfășurat bine. După care, l-am introdus în frigider până a fost gata aluatul.

muschi-de-vita-in-aluat

Foto: www.pinterest.com

Buun! Apoi, m-am apucat de aluat. Știți, făină, drojdie, apă, sare. Simplu ca bună ziua. Partea dificilă a fost cu frământatul. Vreo 45 de minute mi-a luat, dar a meritat. După ce a crescut, era așa elastic…

După tot sportul de mai devreme, am întins aluatul sub formă de dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Am așezat în centru mușchiul, asta, bineînțeles, după ce am scos folia de plastic. L-am înfășurat, apoi l-am uns cu un gălbenuș de ou bătut. Ca să nu se formeze o bulă de aer la coacere, am crestat din loc în loc aluatul cu un cuțit zimțat, după care am presărat puțină sare de mare.

muschi-de-vita-in-aluat

Foto: Wise Bread

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit până a căpătat o crustă aurie. Și ca mușchiul de vită să aibă un gust divin, am fost nevoită să îl gătesc la foc mic, așa că a durat vreo oră jumate – două.

Ca garnitură, am pregătit o salată mixtă cu roșii uscate, câteva stafide și nuci asezonată cu o vinegretă simplă.

6
1 Comment
  1. Pingback: Friptură de porc cu cartofi la cuptor

Leave a Reply