6 Nici nu se luminase bine afară că știam că îi voi pregăti soțului meu rondele de dovlecei cu pui și sos de roșii. Este un preparat ce nu necesită…

Rondele de dovlecei cu pui și sos de roșii

Rondele de dovlecei cu pui și sos de roșii

6

Nici nu se luminase bine afară că știam că îi voi pregăti soțului meu rondele de dovlecei cu pui și sos de roșii. Este un preparat ce nu necesită multă concentrare, mai ales că lăsăm cuptorul să își arate măreția. Și trebuie să recunoaștem că, după o zi de muncă, numai în bucătărie cu orele nu vrem să stăm.

rondele-de-dovlecei-cu-carne-de-pui

Foto: CSID.ro

Așa că mi-am făcut lista de cumpărături, am dat fuga la piață, orice ar însemna ea, și m-am întors acasă cu trei dovlecei – unul pentru mine și doi pentru el, 500 grame de piept de pui tocat, o cutiuță cu smântână pentru gătit, mozzarella, parmezan sau orice alt tip de brânză tare găsim, jumătate de kilogram de roșii cherry. Pentru rețetă am avut nevoie și de o ceapă, doi căței de usturoi, aproximativ 100 de grame de bulion, unt, ulei de măsline, plus condimente – nucșoară, sare, piper, și pesmet pe care le aveam deja.

rondele-de-dovlecei-cu-carne-de-pui

Foto: Retete culinare

Mi-am pus frumos șorțulețul și am început distracția. Am spălat dovleceii, i-am tăiat în rondele groase de două – trei degete și le-am scos mijlocul.

După care m-am ocupat de compoziție. Într-un bol am amestecat foarte bine carnea de pui cu sare, piper, jumătate de cutiuță de smântână, un praf de nucșoară și două – trei linguri cu pesmet ( dacă este prea moale, putem adăuga pesmet până ajunge la consistența unei smântani groase).  Am așezat dovleceii pe o tavă și i-am umplut cu compoziția de pui.

rondele-de-dovlecei-cu-carne-de-pui

Foto: www.copilul.ro

Într-o tigaie am pus la încins puțin ulei de măsline și o lingură plină cu unt. Am sotat usturoiul tăiat foarte fin peste care am pus, cu grijă, dovleceii umpluții. După ce s-au rumenit ușor, am presărat câteva feliuțe de mozzarella și puțin parmezan ras și le-am introdus în cuptorul încins să se gratineze.

Într-un alt vas, am călit ceapa tocată julien în puțin ulei în care am adăugat o lingură cu unt. După ce a devenit ușor caramelizată, am pus roșiile cherry și trei – patru linguri cu bulion și am condimentat cu sare și piper. Em am fost nevoită să torn un strop de apă pentru că se îngroșase prea mult compoziția.

La final, exact când am așezat în farfurii, am tocat puțin mărar și l-am adăugat peste dovlecei.

 

6

Leave a Reply