6 O reţetă care ar putea părea uşor ciudată, mai ales servită la cină, este clătita cu cartofi. Numai că felie de clătită alături de un pahar cu iaurt/sana/chefir sau…

Clătita de cartofi, cina cu iz peruan

Clătita de cartofi, cina cu iz peruan

6

O reţetă care ar putea părea uşor ciudată, mai ales servită la cină, este clătita cu cartofi. Numai că felie de clătită alături de un pahar cu iaurt/sana/chefir sau ce vă face plăcere, ar putea fi un mod bun şi relaxant de a termina o zi istovitoare.

clatita-de-cartofi

Foto: e-retete.ro

În plus, ingredientele sunt atât de simple că este aproape imposibil să nu le avem prin frigider sau cămară. Şi, sincer, cred că îi putem adună pe toţi în bucătărie. De ce să nu recunoaştem, este un mod plăcut de a petrece o seară în familie.

Pentru o porţie generoasă din care se pot satura 2 adulţi sau doar unul înfometat 🙂 , avem nevoie de:
– 3-4 cartofi mari
– 1 ceapă roşie mare
– 1/2 de ardei gras roşu
– 1 legătură de mărar
– 1 ou
– 100 gr caşcaval (mozzarela)
– 100 gr brânză tare
– sare, piper, cimbru, rozmari, boia iute, curry
– unt, ulei de măsline

clatite de cartofi

Foto: Copii, Sarcina, Bebelusi – Copilul.ro

Mai întâi, trebuie să spălăm cartofii, să îi curăţăm şi să îi fierbem (aproximativ 90%) cu puţină sare. După ce îi scoatem, îi lăsăm să se răcească şi apoi îi tocăm mărunt mărunt.
Între timp tăiem foarte fin ceapa, ardeiul şi mărarul.

Într-un vas adăugăm toate legumele, caşcavalul şi brânza date pe răzătoarea mare. Amestecăm foarte bine, adăugăm oul şi condimentăm cu sare, piper, boia de ardei iute, curry, cimbru şi rozmarin. Dacă brânză este mai sărată, putem renunţa fără nicio problemă la sare.

clatita-de-cartofi

Foto: e-retete.ro

Într-o tigaie încingem puţin unt şi ulei de măsline, după care aşezăm compoziţia de cartofi şi o întindem precum o clătită (nu trebuie să depăşească un deget grosime). O lăsăm la rumenit aproximativ 5 minute la foc mic, după care o întoarcem, cu grijă, cu ajutorul unei farfurii mari întinse sau al unui fund de lemn şi o mai lăsăm încă 5 minute.

O altă variantă este să coacem porții individuale ca să nu se supere nimeni. Trebuie doar să avem grijă cât le lăsăm în tigaie.

Cum am spus şi la început, o putem servi cu iaurt, sana sau facem o salată simplă verde.
Poftă bună! 🙂

6

Leave a Reply