6 Dacă ați rămas în pană de idei pentru cină, vă ajut cu o ”comandă specială” făcută de soțul meu luată, bineînțeles, pe net, și anume paste integrale cu pui…

Paste integrale cu pui și ciuperci

Paste integrale cu pui și ciuperci

6

Dacă ați rămas în pană de idei pentru cină, vă ajut cu o ”comandă specială” făcută de soțul meu luată, bineînțeles, pe net, și anume paste integrale cu pui și ciuperci. Dacă l-ați fi văzut cum a venit el tiptil în bucătărie cu laptopul în brațe arătându-mi clipul, ți-era mai mare dragul. Era ca un copil mic care își dorea cu tot sufletul o jucărie 🙂 Clipul amintit îl veți putea urmări mai jos!

paste cu pui si ciuperci

Foto: Jurnal de reţete

Iar eu, o mică santajistă! I-am zis că fac dacă merge el la piață. Ce repede s-a îmbrăcat! Pe listă avea trecute o pungă cu paste integrale, o caserolă cu pulpe de pui dezosate, 225 – 250 de grame de ciuperci, o cutiuță cu smântână, parmezan. Restul – unt, vin alb, pătrunjel, le aveam deja în casă.

Așa că, m-am pus pe gătit!

Am pregătit pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Să știți că dacă le urmați ad litteram nu veți da greș.

paste-cu-pui-si-ciuperci

Foto: clickpoftabuna.ro

Între timp, am topit cam o lingură sănătoasă cu unt în puțin ulei (ca să nu se ardă untul) și am prăjit 200 de grame de pulpe de pui tăiate în cuburi peste care am presărat sare și piper proaspăt măcinat, până s-au rumenit. Le-am scos și le-am lăsat să se odihnească pe un prosop de hârtie.

În aceeași tigaie, am sotat ciupercile peste care am adăugat cam 50 ml de vin alb demisec, 100 de smântână și vreo 50 de grame de parmezan. Eh, și dacă tot am așteptat, mi-am pus și eu un pahar cu vin. Așa îi stă bine unui bucătar, nu? 😛

După un prim clocot, am pus bucățelele de pui, un sfert de legătură de pătrunjel și pastele. În momentul ăla, deja salivam. Totuși, am mai avut puțină răbdare și am amestecat vârtos ca toate aromele să se întrepătrundă.

Iar tușa finală, pentru că trebuie să îmi pun și eu amprenta, au fost câțiva muguri de pin rfumeniți ușor, frunzulițe de pătrunjel și nelipsitul pahar de vin.

6

Leave a Reply