6 Azi dimineață m-am trezit cu o poftă de cartofi, dar nu neapărat dintr-aceia prăjiți, așa că am căutat pe net și am găsit o rețetă de bulgărași crocanți de…

Bulgărași crocanți de cartofi

Bulgărași crocanți de cartofi

6

Azi dimineață m-am trezit cu o poftă de cartofi, dar nu neapărat dintr-aceia prăjiți, așa că am căutat pe net și am găsit o rețetă de bulgărași crocanți de cartofi. Ce mi s-a părut interesant a fost că îmbina cartofii fierți cu cei prăjiți. Iar textura făcea totul. Așa că i-am lăsat pe toți să se distreze și eu m-am ferecat în castelul meu și am început distracția. Clipul video după care m-am inspirat îl puteți găsi mai jos.

Bine, nu a durat foarte mult pentru că am fost nevoită ca, după ce am pus la fiert trei cartofi medii în coajă cu puțină sare, să stau vreo jumătate de oră și apoi încă vreo cinci-zece să se răcească. Dar ce nu face o gospodină pentru cei dragi?

bulgarasi-crocanti-de-cartofi

Foto: bucataras.ro

Apoi, am adăugat un sfert de pachet cu unt, un praf de sare și niște piper proaspăt măcinat. Am păsat totul până a devenit un piure, apoi am amestecat și cu două gălbenușuri pentru o textură mai fină, după care am introdus compoziția în frigider pentru două ore. Din păcate, durează ceva până ajungi să savurezi fiecare bulgăraș, dar știți cum se spune, cu răbdarea treci marea. Între timp am profitat și m-am jucat cu cei mici și cei mari și m-am relaxat, doar e duminică.

bulgarasi-crocanti-de-cartofi

Foto: Taste of Home

Și uite așa au trecut cele două ore și a început partea distractivă a pregătirii. Am luat cu lingura câte puțin din compoziție și formăm niște bulgărași pe care îi dăm prin făină, apoi prin două ouă bătute condimentate cu puțină sare și un praf de piper, iar la final prin pesmet. În cele din urmă au ajuns să se scalde într-o baie de ulei încins. Imaginați-vă textura lor! Crocanți la exterior, pufoși la interior. Și ce le mai lipsea? Un sos de tzatziki!

Dacă va feriți de tot ce înseamnă prăjeală, puteți foarte bine că, în loc de bulgărași, să faceți bețigașe groase cât degetul arătător și să le introduceți în cuptor la 180-200 de grade C până devin aurii.
Să aveți poftă! 🙂

6

Leave a Reply