6 Poate că nu este po rețetă tradițională, cea de cartofi copți umpluți cu cârnați și smântână, dar așa merge servită în preajma Crăciunului cu un pahar de vin homamade……

Cartofi copți umpluți cu cârnați și smântână

Cartofi copți umpluți cu cârnați și smântână

6

Poate că nu este po rețetă tradițională, cea de cartofi copți umpluți cu cârnați și smântână, dar așa merge servită în preajma Crăciunului cu un pahar de vin homamade… Mmm, mmm, mmm!

Mai mult, rețeta asta este foarte ușor de pregătit, chiar și dacă sunteți novici într-ale gătitului. Atâta timp cât nu vă băgați și capul în cuptor veți fi în siguranță la gătitul cartofilor.

Trecând peste asta, pentru început, aveți nevoie de niște cartofi destul de mari, cam cât pumnul. Îi curățati frumos de coajă, și dezbracați așa cum sunt, îi așezați într-o tavă de yena înveliți într-o folie de staniol.

Timp de o oră țineți cartofii în cuptorul deja încălzit la o temperatură de 390 de grade. Știți câns sunt gata… când furculița intră mai ușor în ei decât ar intra în fundul soțului, atunci când vine să își bage degetele în mâncare înainte de a fi gata.

Cum se prepară  rețeta de cartofi copți umpluți cu cârnați și smântână

În timp ce cartofii stau în sauna din cuptor, încălziți o tigaie și căliți cârnații cu niște ceapă tăiată julien (exact, julien ca pe premierul țării, ăl mai Cioloș dintre noi).

Scoateți cartofii când vedeți că sunt gata și, cu ceva grijă, tăiați-i pe jumătate în toată frumoasa lor lungime. Apoi, cu o lingură scobiți-i pentru a face loc celorlate ingrediente să fie și ele așezate acolo.

Nu aruncați cartoful pe care l-ați scos din scobitură, ci faceți-l piure, apoi amestecați piure-ul cu cârnații, ceapa, smântână, piper și sare. Acest mix, puneți-n în scobiturile din cartofi.

După ce ați pus amestecul, acoperiți cu ceva brânză și mai băgați încă o dată în cuptor pentru încă vreo 15 minute, sau până când se topește brânza pe care a-ți pus-o deasupra.

În tot acest timp, dacă aveți un pahar de vin alb la îndemână, vă recomandăm să nu stați degeaba, nu de alta, dar și pentru vionul ala niște boabe de struguri s-au sacrificat și ar fi păcat.

Acestea fiind spuse, POFTA BUNĂ!

6
1 Comment
  1. Pingback: Ciorba de praz cu cârnați să ne dregem nițel sufletul

Leave a Reply