6 Acum câteva zile am dat peste o rețetă scrisă pe niște foi așa cum am apucat, friptură de porc cu bere. E rețeta tatei și vă dați seama că…

Friptură de porc cu bere

Friptură de porc cu bere

6

Acum câteva zile am dat peste o rețetă scrisă pe niște foi așa cum am apucat, friptură de porc cu bere. E rețeta tatei și vă dați seama că nu stătea el să îmi dea mură-n gură, așa că am fost nevoită să stau cu foaia și pixul după mine și să îl urmăresc. Avea un ușor zâmbet în colțul gurii! Bănuiesc că era mândru că eram interesată de bucătăreala lui. 🙂

friptura-de-porc-cu-bere

Foto: pexels.com

Pe masă avea o bucată bună de carne, cam de vreo 2 kilograme, vreo 4-5 morcovi măricei, 2 cepe, 4-5 cartofi, o căpățână de usturoi, o jumătate de pachet de unt, 2 foi de dafin, cimbru, sare și piper și, bineînțeles, berea brună. Dar musai brună. Cică dacă tot punem bere, macăr să fie una bună. În plus, caramelizează sosul.

Buun! Let’s get party started!

Știți că am tot zis că preparatele cele mai simple sunt și cele mai gustoase? Cred că am învățat asta de la ai mei.

Carnea, după ce a curățat-o de pielițe (grăsimea a lăsat-o la locul ei pentru că, după ce se topește, așa gustoasă e carnea) a condimentat-o cu sare și piper.

friptura-de-porc-cu-bere

Foto: Three Many Cooks

Într-o oală ceva mai mare, a pus la încins puțin ulei în care a adăugat și untul și, când a început să sfârâie, a așezat cu grijă carnea. A perpelit-o câte 1 minut, două pe fiecare parte. Credeți-mă că avea o culoare demențială, iar untul a ajutat-o destul de mult.

După ce a scos carnea din vas, pe care a acoperit-o cu o folie de aluminiu ca să se odihnească, a adăugat legumele tăiate rustic. Mai întâi ceapa, apoi cartofii și morcovii, după care usturoiul doar un pic zdrobit cât să-și scoată la înaintare talentul. Nu a făcut altceva decât să soteze puțin legumele preț de câteva minute cu un praf de cimbru, sare și piper.

friptura-de-porc-cu-bere

Foto: pexels.com

A scos la iveală un vas de lut, a făcut un pat din legume și a așezat vedeta. A asezonat cu foile de dafin și berea. A pus o doză întreagă. Apoi a acoperit cu folie de aluminiu și cu un capac și a stat la cuptorul preîncălzit, la foc mic, vreo oră jumate – două până ce toată carnea, pur și simplu, se topea în gură.

A pus totul pe un platou, carnea în mijloc, legumele parcă o păzeau, iar sucurile acelea, în combinație cu berea, nu au făcut altceva decât să completeze aroma întregului preparat.

Credeți-mă că nu a mai fost nevoie de nimic altceva! Totul a fost orgasmic de gustos!

 

6

Leave a Reply