6 Una dintre prăjiturile mele preferate este tortul diplomat cu ananas. Este unul dintre cele mai uşoare torturi de făcut, singurul inconvenient fiind acela că trebuie să stea la frigider…

Tort diplomat cu ananas sau cum să chemăm înapoi vara

Tort diplomat cu ananas sau cum să chemăm înapoi vara

6

Una dintre prăjiturile mele preferate este tortul diplomat cu ananas. Este unul dintre cele mai uşoare torturi de făcut, singurul inconvenient fiind acela că trebuie să stea la frigider câteva ore bune. Dar să nu ne împotmolim de acest mic detaliu şi să încercăm să-l facem.

tort diplomat cu ananas

Foto: Papa Bun

Avem nevoie de:

  • 1 blat cumpărat de pe piaţă. Poate că ar trebui să facem noi blatul, dar atunci când nu avem foarte mult timp la dispoziţie, e binevenit acest mic artificiu
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri cu zahăr
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frişcă bătută
  • o ceaşcă mică de cafea cu apă
  • 4 linguriţe cu gelatină
  • fructe pentru decor. Mie îmi place foarte mult să fac tortul cu ananas, dar puteţi folosi orice fel de fructe doriţi. Sfatul meu e să nu exageraţi cu ele. De preferat ar fi să puneţi 2 – 3 feluri de fructe.

Amestecăm apa fierbinte cu gelatină până se dizolvă.

tort diplomat cu ananas

Foto: Click!

Gălbenuşurile, zahărul şi laptele le punem într-o crăticioara pe foc mic şi amestecăm încontinuu până capătă consistența unei budinci şi zahărul se topeşte. Peste această cremă adăugăm gelatină şi lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit, adăugăm frişca şi amestecăm cu grijă, de sus în jos, după care o introducem în frigider pentru aproximativ o oră. După ce scoatem crema din frigider, înainte să asamblăm tortul, punem câteva bucăţele de fructe, aşa, pentru un plus de savoare.

Într-o tavă cu inel detaşabil punem o folie de plastic şi o „îmbrăcăm” în fructe, apoi adăugăm crema, multă cremă, cât să acopere stratul de fructe. Apoi aşezăm prima felie de blat şi o însiropăm. Dacă alegeţi fructe proaspete, faceţi un sirop din zahăr şi apă, iar dacă alegeţi fructele din compot, puteţi însiropa blatul cu el.

tort diplomat cu ananas

Foto: Culinar.ro

Eu prefer varianta mai sănătoasă. Storc fructe, iar blatul îl insiropez cu sucul lor. Adăugăm crema, apoi a doua felie de blat, iar crema şi apoi ultima felie de blat.

„Închidem” tortul cu folia de plastic şi îl introducem în frigider pentru aproximativ 4 ore.

Este un desert care ne amintește de vară, uşor şi răcoros! Dar îl putem pregăti și de sărbători, mai ales ca urmează Crăciunul.

6
1 Comment
  1. Pingback: Tort de ciocolată, vedetă de Revelion

Leave a Reply