6 Dacă înainte să plecăm în luna de miere, am avut parte de o cină neașteptat de dezastruoasă și nu cred că exagerez, de data aceasta am petrecut o seară…

Seara pastelor la restaurantul Sabroso

Seara pastelor la restaurantul Sabroso

6

Dacă înainte să plecăm în luna de miere, am avut parte de o cină neașteptat de dezastruoasă și nu cred că exagerez, de data aceasta am petrecut o seară liniștită și plăcută la restaurantul Sabroso din Constanța. Ce-i drept eu știam foarte bine ce voiam să comand. Ăsta a și fost motivul pentru care l-am ales. Soțul meu a fost destul de sceptic pentru că nu este unul dintre restaurantele de top din Constanța. 

paste rigatoni al forno la restaurantul Sabroso

Foto: UnaDonna

Restaurantul este unul de familie în care îți poți serba zile de naștere, o seară cu prietenii, dar și o cină în doi. Spațiul este destul de mare, iar terasa frumos amenajată te duce cu gândul la curtea din spatele unei pensiuni montane.

Eu nici nu am mai avut nevoie de meniu. Știam foarte bine ce vreau! Rigatoni al forno! Paste făcute în cuptor cu mozzarela, șuncă, ciuperci și sos de roșii.

Am apreciat un lucru! În momentul în care a venit să ne ia comanda, am rugat ospătarul să îi  transmită bucătarului că vreau pastele fără șuncă. Ceea ce s-a și întâmplat! O bilă albă! 🙂

paste quatro formaggi la restaurant Sabroso

Foto: La Cucina

Pastele, odată, erau pregătite într-un vas de lut. De data asta, au fost preparate într-unul de ceramică. Nu au fost rele deloc, dar acel gust de lut le dădea o aromă aparte, de toamnă, de căldură! Dar chiar și așa, rigatoni al forno, mai ales fără șuncă, a fost o cină echilibrată, în care am putut simți absolut toate aromele! Eu nu am reușit să termin toată porția. Cele aproape 700 de grame m-au doborât! 🙂

Soțul meu, un pic nehotărât, a ales quatro formaggi. Bineînțeles că nu m-am abținut și le-am gustat și eu. Am fost surprinsă de faptul că nu erau foarte grele, aveau gust, erau sățioase. Adevărul e că la cele 450 de grame ar fi fost culmea să nu te saturi.

Am mai mâncat, chiar și la restaurantul Sabroso, acest gen de paste, dar erau ușor astringente din cauza brânzeturilor puse în cantități prea mari și, pentru cei mai sensibili, nu era o senzație prea plăcută. În schimb, cele de acum, au fost bine echilibrate din toate punctele de vedere!

paste quatro formaggi la restaurant Sabroso

Foto: Pizza

Un singur lucru nu am apreciat! Farfuria în care au fost servite pastele quatro formaggi era ciobită, iar cea de serviciu, murdară. O bilă neagră! Nu poți servi așa nici la mama acasă, să fim serioși!

Un alt minus, dar asta, din păcate, se întâmplă cam la toate restaurantele, a fost mirosul de cantină care ne-a întâmpinat înca de la intrare.

Per total, a fost o seară liniștită, cu mâncare bună și atmosferă plăcută!

6

Leave a Reply