6 Și eu când am văzut prima oară această rețetă de pizza la castron mi s-a părut absolut genială ideea. În câte feluri poți altera o rețetă originală și totuși…

Pizza la castron… tipic american

Pizza la castron… tipic american

6

Și eu când am văzut prima oară această rețetă de pizza la castron mi s-a părut absolut genială ideea. În câte feluri poți altera o rețetă originală și totuși să o faci extrem de bună? Ei bine, cu ajutorul altora, eu am mai descoperit un mod și sigur o voi încerca și eu.

Dar până atunci o împărtășesc rețeta pentru că este mult prea faină pentru a nu o da mai departe. Americanii din Chicago au dat viață acestei rețete de pizza la castron, combinând o plăcintă la castron și o pizza tradițională.

Așa că pentru a face această pizza, luați un castron de ceramic pe care-l ungeți bine, bine cu unt  peste care veți pune straturi groase de brânză sau cașcaval, ce vă place vouă mai mult. Nu fiți zgârciți cu straturile de brânzeturi pentru că nu veți regret. Americanii nu folosesc mozzarella, ci brânză de Wisconsin.

Peste straturile de brânză sau cascaval adăugați și câteva ciuperci, tot după gust, le lăsați intregi sau le feliați și le presărați. Acum că ați făcut și asta adăugați un sos de roșii. Noi pentru că mergem pe rural cu această rețetă o să folosim adjică făcută în casă. La sosul pe care americanii în pun în pizza adaugă și cârnați de porc fabricați chiar de ei, aceștia aducând un plus de gust care fac pizza și mai delicioasă.

Iar component finală este chiar și cea care dă numele pizzei. Adaugă blatul cu care acoperă castronul, este blat sicilian. Cert este că până să o băgați în cuptor, pizza la castron seaman cu o ciupercă din binecunoscutul joc video, SuperMario.

pizza-la-castron-2

Foto: pillsbury.com

Și în timp ce se coace blatul, toate acele arome se amestecă în pizza și creează o minune culinară pe care v-o recomandăm și vouă cu dragă inimă.

Poftă bună!

P.S. Nu am dat nici un gramaj pentru că rețeta se pote adapta foarte bine la dorințele și gusturile voastre.  

6

Leave a Reply