6 Chiar dacă  rețeta de merele la cuptor reprezintă un desert potrivit iernii, eu l-aş recomanda şi acum, în aceste zile de toamnă care se pare că de mâine va…

Mere la cuptor

Mere la cuptor

6

Chiar dacă  rețeta de merele la cuptor reprezintă un desert potrivit iernii, eu l-aş recomanda şi acum, în aceste zile de toamnă care se pare că de mâine va deveni una foarte ploioasă și friguroasă.

Este un desert care nu necesită foarte mult timp şi poate fi făcut mai ales când aveţi invitaţi…nepoftiţi sau când va cer copiii „Mami, vreau ceva dulce…acum!”. Rețeta de mere la cuptor este destul de ușoară caloric, iar daca nu le place invitaților puteți să-i dați oricând afară…mofturoșii!

Aveţi mere la cuptor avem nevoie de:

– 4 mere zemoase (dacă aveți puțini invitați)

– 1/2 ceaşcă cu stafide (de preferat cele ceva mai mari )

– 4-5 nuci

– zahăr şi scorţişoară

Curăţăm merele de seminţe şi le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În mere adăugăm stafidele şi nucile, peste care punem câte un praf de zahăr şi scorţişoară.

mere-la-cuptor

Eu am  adăugat şi un strop pe coniac peste fiecare măr. Chiar dacă acest desert îl veţi da copiilor, nu e nicio problemă… alcoolul nu se va simţi! Și dacî se va simți măcar copiii vor dormi mai cu spor! Glumesc, ideal ar fi să nu faceți asta! Un motiv în plus, chiar dacă din start să dai alcool copiilor este imoral, este că vine și sezonul gripelor, iar copiii ar putea fi pe tratament.

În fine, luați merele frumos aranjate pe tavă și le introduceţi în cuptorul încins, pentru 10 – 15 minute. Veţi simţi când vor fi gata! Va mirosi în toată casă a mere caramelizate în care scorțișoara.  

Poftă bună!

6

Leave a Reply