6 Știu că este o combinație ciudată pentru mulți dintre noi, dar în rețeta de orez prăjit în ananas legumele noastre locale se îmbină foarte bine cu cele exotice. Este…

Orez prăjit, în ananas

Orez prăjit, în ananas

6

Știu că este o combinație ciudată pentru mulți dintre noi, dar în rețeta de orez prăjit în ananas legumele noastre locale se îmbină foarte bine cu cele exotice. Este o rețetă mai tropicală, una de care cred că avem nevoie zilele acestea, mai ales că la noi temperatura în termometre a început să coboare spre zero grade.

Așa că ne-am propus să vă aducem puțin soare cu gust de vară înapoi în casele cu geamuri închise în care caloriferele și-au intrat în rol, pentru cei care sunteți ceva mai norocoși decât restul.

orez-prajit-in-ananas

Ingrediente necesare pentru Orez prăjit, în ananas

1 ananas copt

3 cești de orez deja gătit

250g de pulpe de pui

2 ouă bătute

O linguriță de usturoi tocat

O jumătate de cană de roșii tocate

Un sfert de cană de ceapă verde tocată mărunt

2 ardei iuți, tocați pe lung

Un sfert de ceașcă de caju

Un lime

Zahăr, piper negru, sos de soia tailandez

Ulei de pește

Castravete tăiat pentru garnitură

Mod de preparare

Pentru început, tăiați ananasul în jumătate, după care scobiți una dintre jumătăți. După ce ați îndepărtat miezul fructului din prima jumătate tocați-o în cubulețe mici. Jumătatea aceasta o puneți deoparte.

 

Apoi, încingeți o tigaie cu două linguri de ulei la foc mediu-intens. Adăugați usturoi, ardei și ceapă verde. Căliți-le până mirosul devine unul foarte intens (dar nu le faceți scrum). Adăugați puiul și continuați să amestecați până acesta se prăjește cât să devină rumen. Imediat după puneți și ouale bătute și amestecați în continuare.

Puneți roșiile, caju și orezul. Pentru a mai liniști orezul adăugați uleiul de pește, sosul de soia, lime, zahăr și piper negru. Bucățelele de ananas pe care le-ați tăiat mai devreme adăpugați-le și apoi gătiți-le pentru încă 4-5 minute.

Serviți totul în cealaltă jumătate de ananas care și ea a fost scobită, la care puneți puțin castravete și lime.

Poftă bună la această rețetă exotică!

 

6

Leave a Reply