6 Nu îmi plac rețetele pompoase precum cea de pui Stroganoff, dar nu am rezistat pe aceasta să o fac, mai ales că am o slăbiciune pentru mâncărurile cu sos…

Pui Stroganoff și planuri de Revelion

Pui Stroganoff și planuri de Revelion

6

Nu îmi plac rețetele pompoase precum cea de pui Stroganoff, dar nu am rezistat pe aceasta să o fac, mai ales că am o slăbiciune pentru mâncărurile cu sos alb.

Așa că am trecut la treabă în această sâmbătă și am zis să invit și niște prieteni. Dacă tot se apropie Revelionul măcar să începem să încropim niște planuri. Zis și făcut. Așa că mn-am pus pe treabă și ce a ieșit, mi-a depășit și mie așteptările.

Pentru pui Stroganoff vă trebuie următoarele:

1,2 kg de piept de pui

Făină

50g de unt

6 cepe verzi

2 morcovi

o ceașcă de supă vegetală

o jumătate de ceașcă de vin alb

200g de smântână

O linguriță de paprica

200g de mazăre

Ulei

Sare și piper

300g de ciuperci

Alte 50g de unt

500g de orez

Video Gordon Ramsay pentru pui Stroganoff

Pieptul de pui îl tăiați în fâșiuțe mici pe care le treceți mai apoi prin făină, după care le lăsați să se scalde în ulei și unt, într-o tigaie deja încinsă. După ce au devenit rumene, scoateți-le și puneți-le să privească restul rețetei.

Faceți același lucru și cu ceapa verde, căliți-o nițel ăn unt. Odată ce a devenit rumenă, adăugați morcovii deja tăiați în rondele, supa, vinul alb, smântâna, paprica, sarea și piperul. Toate acestea le gătiți la foc mediu până când încep să fiarbă. După care pentru a păstra cât mai mult această savoare nouă, micșorați focul, adăugați puiul care a stat pe margine nerăbdător să intre și el în joc. Lasați să fiarbă până puiul devine fraged.

pui-stroganoff-2

pui-stroganoff-2

Am uitat să vă spun că în tot acest timp, ar trebui să puneți la fierb orezul cu mazărea pentru aface un orez fiert care să stea bază pentru toate acestea.

Tăiați și ciupercipe în felii dubțiri și căliți-le în unt pe care apoi le puneți peste orezul fiert alături de stroganoff-ul fierbinte.

Este o masă ideală într-o zi de sâmbătă în care toamna pară că vine mai timid. Și dacă vreți să adăugați ceva veselie la masa pe care o luați cu prietenii, serviți cu un vin alb demisec.

Pofta bună!

 

6
2 Comments
  1. Pingback: Orez prăjit, în ananas

  2. Pingback: Salata de boeuf, nelipsită de pe masa de Crăciun

Leave a Reply