6 Am văzut rețeta asta de rulouri de brânză și șuncă scufundate în ou undeva pe net și am zis că ar fi frumos să o încerc și eu și…

Rulouri de brânză și șuncă scufundate în ou (VIDEO)

Rulouri de brânză și șuncă scufundate în ou (VIDEO)

6

Am văzut rețeta asta de rulouri de brânză și șuncă scufundate în ou undeva pe net și am zis că ar fi frumos să o încerc și eu și să o și împărtășesc cu voi.

Trebuie să vă spun din capul locului că este sunca și brânza ceddar este una din combinațiile mele preferate, așa că nu am ezitat pentru nici o secundă când a fost vorbă să experimentez în rețeta asta.

Am făcut-o pentru trei persoane pentru că am avut în vizită și două prietene care la fel ca și mine nu se uită la talie când vine vorba de mâncare bună, bună și de weekend. Chiar dacă suntem fete și mergem pe principiul din „Friends” – „a moment on the lips, forever on the hips”, ciugulim puțin cât să ne facem poftele.

 Rulouri de brânză și șuncă scufundate în ou

Pentru rețeta asta avem nevoie de 3 ouă mari (nu vă gândiți la prostii), 110 grame de brânză ceddar, 250 de grame de șuncă, 15 felii de pâine albă, unt sau ulei vegetal și câteva cuburi de gheața pentru o baie de gheață.

Acum trecem la prepararea gustoasei rețete, așa că umpleți o olicică mică cu apă, cam două treimi și puneți-o la fiert. Până când apa se fierbe găuriți fundul ouălor cu un cuțin mai ascuțit. Acum că le-ați dau gaură puneți-le în apa care fierbe, cu ajutorul unei linguri, și țineți-le acolo excat 5 minute. Le fierbem pe ceas, în stil englezesc. După cele cinci minute, scoateți ouală și puneți-le în baia de gheața.

Apoi, tăiați brânza ceddar în „bețișoare” de 10 cm și dar nu mai groase de jumătate de centimetru. Turtiție feliile de pâine albă cu făcălețul până devin tocmai bune de rulat, apoi după ce le-ați făcut plate puneți peste câteva bucăți sunculiță, iar la mijloc puneți și un bețișor de brânză ceddar.

Rulați felia de pâine până când brânza și sunca sunt acoperite de ea. Micuțele rulouri le prâjiți timp de 4 minute în unt sau până când acestea se rumenesc. Scoteți și ouale din baia de gheață și foloșiți pentru suportul lor un cofrag de ouă, vă va fi mai ușor să mâncați așa.

Acum că toate sunt la locul lor, nu vă rămâne decât să scufundați rolurile în ou și să serviți până simțiți nevoia și de o bere J.

Poftă maximă!

6

Leave a Reply